Finoman fogalmazunk, ha azt írjuk, emlékezetesre sikerült az őszi idény legjobban várt olasz bajnokija. A Juventus úgy nyert 3-2-re a Roma ellen, hogy a fővárosiak szerint egyik hazai gól sem volt szabályos. Rocchi játékvezető két piros lap mellett három büntetőt fújt be a meccsen, ami után Rudi Garcia viccesen megjegyezte: "...ezúttal a büntetőterület 17 méternél kezdődött".

Bonucci bombagóljának köszönhetően a Juventus 6 kör után 100%-os a Serie A-ban

Fotó: Eurosport

"Úgy néz ki, ebben az idényben is másodikok leszünk. Nagyon sajnálom, hogy ilyen jó játék után még pontot sem szereztünk. Szerintem mindenki látta, mi történt. Emlékszünk olyan évekre, amikor a Juve hasonló módon nyert. Hogy a bíró belenyúlt volna a meccsbe? Nem tudom, hogy a játékvezető volt-e vagy valaki más...Egész Olaszország láthatta a történteket és egyet is kell értenie velem. A Juve három gólja nem volt szabályos. Ameddig itt lesz a Juventus, mi nem nyerhetünk. Ezt már korábban is elmondtam és most is tartom. Egy szinten vagyunk velük, de amikor jönnek ezek a meccsek, mindig hasonló esetek történnek. A visszavonulásom után szívesen beszélek hosszabban is erről a témáról". (Francesco Totti)
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
14 ÓRA

Rocchi játékvezető mindössze 4-es osztályzatot kapott a Gazzettától. Ez a meccs is megmutatta, miért lenne hasznos a videóbíró bevezetése

Fotó: Eurosport

Néhány érdekesség, a Juventus-Roma mérkőzés után:
  • 2013 februárja óta (Cagliari-Torino) először fordult elő, hogy három büntetőt fújjanak be valamelyik olasz élvonalbeli bajnokin.
  • A Juve győztes gólját megszerző Bonucci legutóbb épp az AS Roma elleni januári meccsen volt eredményes a bajnokságban.
  • Francesco Totti büntetőből szerzett gólja megszakította a Juventus 832 perces kapott gól nélküli sorozatát.
  • Andrea Pirlo 140 nap kihagyás után győztes meccsen tért vissza a Juventusba.
  • A címvédő sorozatban a 22. hazai bajnokiját nyerte meg vasárnap este. Ez új rekord a Serie A-ban.
  • Totti nyolcvankét büntetőből hatvanötöt értékesített pályafutása során az olasz bajnokságban.
Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
15 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
18 ÓRA