Kiválóan sikerült az első meccs, Olaszország egy értékes Anglia elleni győzelemmel kezdte a világbajnokságot. Nézzük, milyen visszhangja volt a szombati meccsnek az olasz sajtóban.

Fotó: Eurosport

A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap, a "Balo, e vai" vagyis "Balo és gyerünk tovább" címet, és a győztes gólt szerző Mario Balotelli fotóját tette ki az első oldalára. A kék sávban olvasható megjegyzés is beszédes: "Már most egy kiváló Olaszországot láthattunk, bye bye Anglia". A vasárnaponként a La Gazzetta Sportiva címmel megjelenő rózsaszín újság kiemelte, Prandelli taktikailag simán felülmúlta Hodgsont, pedig voltak gondjai az elmúlt napokban. Gondoljunk csak Montolivo, De Sciglio majd Buffon kiesésére. A kiválóan megválasztott 4-1-4-1-es játékrendszer mellett, a Gazzetta a válogatott erőnlétét emelte ki, és erre a szövetségi kapitány is külön kitért. Bizony, a második félidőben nem nagyon látszott a fáradtság az olasz játékosokon. A Gazzetta Balotellit választotta a meccs legjobbjának (7,5), de Darmian is a kiválónak számító 7-es osztályzattal zárt. A Torino védője 9.7 kilométert futott, és 37 passzából csak 5-öt rontott el az angolok ellen.
DFB-Pokal
A BVB kupagyőzelemmel búcsúztatja legendáját, Gulácsiék továbbra is trófea nélkül
7 ÓRA

Fotó: Eurosport

Egészen egyszerű, de annál egyértelműbb - angol nyelvű - címet választott vasárnapi címlapjára a Corriere dello Sport. A római kiadású sportnapilap természetesen a Lazios Candreva jó teljesítményét emelte ki és azt, hogy az olasz válogatotton nagyon nem érződött, a "csak ki ne kapjunk" hozzáállás. A CdS ezen kívül kitért Balotelli mutogatására, ami természetesen az angol sajtóban is téma volt.

prima_pagina_m (1)

Fotó: Eurosport

A Tuttosport, az "Olaszország oroszlánjai" címet választotta vasárnapra.  A torinói kiadású sportnapilap - nem meglepő módon - főleg a Juventus játékosok teljesítményével volt elfoglalva. Giorgio Chiellini a városi rivális Torino 24 éves védőjét, Darmiant dicsérte: "hamarosan egy igazi sztárcsapatban fog szerepelni". A lap Cesare Prandellit idézte. A szövetségi kapitány elmondása szerint, főleg a meccs végén látszódott válogatottján, a vb előtti időszakban elvégzett kemény munka. "Sanchez érkezhet, de nem Pogbaért" olvashattuk az első oldalon. Az angolok elleni 2-1-es győzelem ellenére, a friss átigazolási pletykák sem hiányoztak a címlapról. A Tuttosport információ szerint az a Drogba lehet a Juve egyik új csatára, aki hajlandó lenne egy elég komoly fizetéscsökkentésbe is belemenni, a csapatváltás érdekében.
Labdarúgás
Beolvasztották és darabonként szétosztják a szurkolók között a bajnoki trófeát
13 ÓRA
DFB-Pokal
Gulácsiék legyőzésével ötödször kupagyőztes a Dortmund
TEGNAP 21:03