Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Tartozunk a szurkolóinknak egy jó szerepléssel"

Minich Réka

Frissítve 15/06/2021 - 15:13 GMT+2

Németország is megkezdi Eb szereplését, nem is akármilyen ellenféllel szemben. A franciák elleni nyitómeccs kulcsfontosságú lehet Jogi Löw utolsó tornáján.

Joachim Löw és Thomas Müller

Fotó: Eurosport

Németországban a szurkolók nem túlzottan optimisták a válogatott esélyeit illetően, egy online felmérés szerint a legtöbben arra számítanak, hogy már a csoportkörben kiesnek.

A csapat közelmúltját elnézve nem is meglepő a pesszimizmus, hiszen Löw csapata novemberben történelmi, 6-0-ás vereséget szenvedett Spanyolországtól. A közvélemény már korábban nekiment a sikerkapitánynak, hiszen az oroszországi világbajnokságon kiestek a csoportkörben, utána pedig a fiatalítás jegyében kitette a csapatból a nagy kedvencnek számító Thomas Müller, Mats Hummels duót.
Az eredmények elmaradása mellett a Löw nem találta az új 3 védős taktikához a megfelelő embereit, folyamatosan gondot okozott, hogy kapott gól nélkül hozzák le a meccseiket. Tavasszal végül Löw engedett a nyomásnak és bejelentette, hogy csak az Eb végéig marad szövetségi kapitány, valamint visszahívta Müllert és Hummelst is.
Márciusban a kvalifikációs sorozat utolsó meccsén egy csúnya vereség becsúszott Észak-Macedónia ellen, de a védelem elkezdett összeállni, hirtelen óvatos optimizmus ütötte fel a fejét a németek közt, a játékosok pedig soha nem is kételkedtek magukban. A csapatkapitány Manuel Neuer nyilatkozata remek példa az önbizalomra:
“Örülünk, hogy végre jönnek a meccsek, a felkészülésünk nagyon jól sikerült. Remek a hangulat a csapaton belül, nagyon várjuk már, hogy pályára léphessünk. Tiszteljük az ellenfelünket, tudjuk, hogy mennyire jó csapatuk van a franciáknak, de nem érezzük, hogy ők lennének az esélyesek. Reméljük, hogy jól tudunk kezdeni, számunkra mindig fontos, hogy jól kezdjünk. Tudjuk, hogy tartozunk a szurkolóinknak a 2018-as világbajnokság után. Nagyon örülök, hogy végre lehetnek nézők, óriási energiát ad, hogy nem üres lelátók előtt játszhatunk.”
Joachim Löw és edzőtársai számára inkább kellemes problémának tűnik, hogy kik kerüljenek be a kezdőcsapatba. A védősor összeállítása nem kérdéses Hummels mellett Ginter és a Chelsea-ben remek tavaszi formát mutató Rüdiger kezdhet, a bal szélen az Atalanta szélsője Gosens tökéletes választás ebben a rendszerben, hiszen képes bejátszani az egész bal oldalt, sőt még a kapu elé is felérhet. A jobb oldalra valószínűleg Kimmich kerül, aki a középpálya közepén is klasszis, de jelenleg ott bőven van más választási lehetősége Löwnek, hiszen a kisebb sérüléssel bajlódó Goretzka mellett Kroos és Gündogan is a keretben van. A legnagyobb kérdés, hogy ki fog támadni, hiszen itt bőven van lehetőség akár meccsről-meccsre is variálhatnak, az ellenfél gyengéit figyelembe véve.
A csapat két és fél hetes felkészülésen van túl, amit Löw így foglalt össze:
“Felkészültünk a kezdésre, jó irányba haladunk. Megcsináltuk amit meg kellett, a csapatösszetartás sokat javult. A védelem fontos szerepet fog játszani, fontos, hogy megtartsuk a távolságokat, mert franciák ki fogják használni, ha túl nagy területeket hagyunk szabadon.
Goretzka már 4-5 edzést végigcsinált a csapattal és jó benyomást tett ránk. Ekkora kihagyás után nem lesz a kezdőben, de a következő meccseket bármikor bevehető már.”
Az első mérkőzést a müncheni Allianz Arenában játszhatják a németek. A jó kezdés mindig is kiemelt fontosságú Németország számára, de a mostani csoportban nincs lehetőség a hibára, ha tovább akarnak jutni. Az ambíciókat ismerve pedig a cél csak az lehet, hogy Löwöt a még hiányzó Eb trófeával búcsúztathassák.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés