Zlatan Ibrahimovićnak nincs túl jó hete. A Parma elleni bajnokin kiállították, majd megszegte az olasz koronavírus protokollt. Most pedig itt az újabb ügy: fogadási összeférhetetlenség miatt akár több éves eltiltást kaphat.

Zlatan Ibrahimović társtulajdonosa a Bethard nevű cégnek, ami online sportfogadásokat kínál, sok más társához hasonlóan. Az Aftonbladet svéd portál mai cikke szerint azonban azok a játékosok, akik üzletileg érdekeltek fogadási társaságokban, nem vehetnek részt a FIFA és az UEFA versenysorozataiban.
Az AC Milan csatára Unknown AB nevű cégén keresztül 2018-ban valóban résztulajdonosa lett a fogadási társaságnak. A Bethard vezérigazgatója, Erik Skarp megerősítette a sajtónak a játékos részesedését a cégből, amelynek ráadásul egyben reklámarca is volt egy időben.
Serie A TIM
Ibrahimovic góllal tért vissza, még egy kihagyott tizenegyes is belefért a Milannak
12/09/2021 18:23
Az Aftonbladet szerint a játékos megsértette a FIFA etikai szabályait, és három év eltiltás, továbbá 100 000 euró pénzbüntetés várhat rá. Ezt az összeférhetetlenséget az UEFA sem engedi, de az ő szabályaik kevésbé értelmezhetőek tisztán.
Egy azonban biztos: ha a 3 éves eltiltás jogerőre emelkedik, az könnyen jelentheti a sztárjátékos pályafutásának végét.
A Bethard adózás utáni nyeresége 2019-ben 301 millió svéd korona (nagyjából 30 millió euró) volt.
via Marca
Labdarúgás
Ibrahimovic óvatos, kihagyja a szezonkezdetet
11/08/2021 11:03
Serie A TIM
17 és fél millió okból nem érdemes futballistaként sportfogadással bizniszelni
26/05/2021 17:20