Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd csatára klubkarrierjének 500. és 501. gólját is megszerezte az olasz futballélvonal 21. fordulójának vasárnapi meccsén, amelyen a milánói csapat 4-0-ra nyert a Crotone ellen: a több mint félezer találatot 22 év alatt, hét bajnokságban és kilenc klubban érte el.


A duplázó "Ibra", aki önbizalom dolgában sem állt soha rosszul, ezúttal szerényen értékelte saját teljesítményét, s a ritka határ átlépését.
"Nem az ötszáz gól a lényeg, az az igazán fontos, hogy minden lehetséges módon segítsem a csapatot. Az a dolgom, hogy betaláljak a kapuba, és megteremtsem az esélyt a gólszerzésre"- idézte a Sky Italia Ibrahimovicot, aki pályafutása alatt a Malmőben, az Ajaxban, a Juventusban, az Internazionaléban, az FC Barcelonában, a Paris Saint-Germainben, a Manchester Unitedben és a Los Angeles Galaxy csapatában játszott. Az amerikai együttestől 2019 végén tért vissza az AC Milanhoz, ahol korábban - 2010 és 2012 között - is megfordult már.
Serie A TIM
Véget ért az Eb-hős szezonja, ami komoly kérdéseket vet fel a bajnoki címért küzdő Milannál
20 PERCE
A 40. életévében járó és sokadik virágzását élő támadót dicsérve Stefano Pioli, a bajnoki tabella első helyén álló milánóiak vezetőedzője hangsúlyozta, hogy nem lepte meg a svéd vasárnapi játéka.
"Ő egy igazi nyerő ember. Amikor optimális állapotban van, szinte mindig két gólt szerez. Nagyon motivált futballista, aki a pályán kívül is alapos, odafigyel mindenre, az étrendjétől kezdve a sérülésből való felgyógyulásig" - nyilatkozta Pioli a Football Italiának.
Ibrahimovic, aki a svéd válogatottban 2001 és 2016 között 116 mérkőzésen 62-szer volt eredményes, 14 találatával jelenleg a második a Serie A góllövőlistáján Romelu Lukakuval (Internazionale) és Ciro Immobilével (Lazio) holtversenyben, és a rangsort vezető Cristiano Ronaldo (Juventus, 16 gól) mögött.
MTI
Ballon d'Or
Messi vagy nem Messi - Számít egyáltalán, ki nyeri az Aranylabdát?
4 ÓRÁJA
Serie A TIM
Meg kellett műteni a Milan kulcsemberét, véget ért a szezonja
18 ÓRÁJA