A koronavírus-járvány által leginkább sújtott csapatok közé tartozik a Bundesliga 2-ben játszó Holstein Kiel. Március kezdete óta 11 pozitív esetet regisztráltak, és másodszor kényszerült a komplett keret karanténba. Zsúfolt menetrend és egy Német Kupa-elődöntő vár az otthoni edzéseket végző játékosokra, miután szabadulnak a karanténból.

A Holstein Kiel a pályán nagyon sikeres hónapokat tudhat a háta mögött: a Német Kupa második fordulójában hatalmas meglepetésre legyőzték a címvédő Bayern Münchent, a Bundesliga 2-ben kifejezetten jól állnak, s esélyesek a feljutásra, és még a Német Kupában is harcban vannak, ott vannak a legjobb négy között. Mégis könnyen lehet, hogy a koronavírus-járvány olyannyira kibabrál velük, hogy a nagy álmok helyett a sérülések elkerülése lehet a fő célja a kieli játékosoknak.
Március óta tizenegy koronavírus-eset köthető a klubhoz, a felnőtt keret kétszer került teljes karanténba, de akadnak olyan játékosok, akik háromszor kényszerültek bezárkózni. A csapat épphogy visszatért az első kéthetes karanténból, újra mehettek is vissza, miután kapusuk, Ioannis Gelios, majd két meg nem nevezett személy pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. Április 9-e óta van karanténban az együttes, április 20-án szabadulhatnak a játékosok. Ezen felül a klub U23-as csapata is karanténban van jelenleg.
Labdarúgás
Mezt cserélt Messi és Ferenc pápa
3 ÓRÁJA
A Holstein Kiel a negyedik helyen áll a másodosztályban, úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak az előttük lévő együtteseknél. Jelenleg négy pontra állnak az osztályozótól, és öt pontra vannak a feljutástól. Elméletileg bőven maradt esélyük arra, hogy jövőre a Bundesligában szerepelhessenek, de a karantén, és a sűrű program nagyon megnehezíti az együttes dolgát.

A Holstein Kielt súlyosan érinti a járvány

Fotó: Getty Images

A karantén megszűnte után a Kielnek három elmaradt mérkőzést kell pótolnia, mellette május elsején a Borussia Dortmundhoz látogatnak a Német Kupa elődöntőjében. A játékosok az elmúlt időszakban csak otthon edzhettek, így minden bizonnyal nem a legjobb fizikai állapotban térnek vissza a pályára, és a sérüléskockázatot is növeli az erőltetett menetrend. A Kiel a következő négy és fél hétben nyolc bajnoki és egy Német Kupa-elődöntőt kénytelen lejátszani.
A Holstein vezetőedzője, Ole Werner nemcsak a játékosok erőnléte miatt aggódik, hanem a pszichés megterhelés miatt is, árulta el az NRD-nek.
Ez a helyzet mindenki számára kemény dió. Az elmúlt hat hétből négyet a négy fal között töltöttünk, nagyrészt teljesen egyedül.
A szerencsétlen karanténhelyzet alaposan felforgatta a Kiel idei terveit. Míg korábban úgy tűnt, a csapat komoly álmokat dédelgethet, az utóbbi hetek megváltoztatták prioritásaikat. A Bundesliga-feljutás és a Kupa-döntő helyett kisebb célokat kell megfogalmazniuk. A Kiel edzője szerint fontosabb, hogy a játékosok megússzák súlyos sérülések nélkül, az erőltetett menet után tükörbe tudjanak nézni, és elmondhassák, hogy a körülmények ellenére mindent megtettek.

A Kiel edzője szerint a sérülések elkerülése a cél

Fotó: Imago

A Bundesliga 2-ben nem a Kiel az egyetlen csapat, mely teljes keretével karanténba kényszerül: a Karlsruhe és a Sandhausen sem úszta meg, emiatt elég komoly káosz várható az elmaradt mérkőzések pótlásakor. A Bundesliga-együttesek közül a Hertha Berlin találkozóit kell később pótolni, azt követően, hogy többen, köztük Dárdai Pál is megfertőződtek koronavírussal.
Africa Cup of Nations
Védőt állítottak a kapuba, emberhátrányba kerültek, de így is megszorongatták Kamerunt
17 ÓRÁJA
Premier League
112 napig tartott a Ranieri-éra Watfordban
20 ÓRÁJA