A női labdarúgó Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjében a svéd Tyresö találkozott a címvédő német Wolfsburggal.
Érdekes hangulatot kölcsönzött a mérkőzésnek, hogy a svéd bajnoki ezüstérmes gyakorlatilag utolsó mérkőzésére készülődött. A tavasszal csődbe ment klub csak a svéd állam jótállásának köszönhetően nem szűnt meg idény közben, ám hét játékosa biztosan távozik a meccs után, míg a csapat jövőre csak a svéd harmadosztályban folytathatja.
A Wolfsburg összeállításából hamar kiderült, hogy ezen a napon nem kap szerepet Jakabfi Zsanett. A hosszabb ideje sérüléssel bajlódó középpályás tavaly ott volt a döntőben, akkor is komoly sérülés után, de visszatérve az év legfontosabb mérkőzésére. Idén a sors nem így akarta.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
TEGNAP 14:01
Kicsit döcögősen indult a találkozó, komoly helyzetek nélkül. Aztán varázsütésre minden megváltozott. A 28. percben az addig Martara nagyon figyelő Wolfsburg védelem elaludt, Kessler a 16-os előterében eladta a labdát a brazil klasszis pedig három szép csel után a kapu jobb oldalába továbbított (1-0).

A brazil klasszis, Marta kapura tör

Fotó: Eurosport

Két perc elteltével olyat láthatott a lisszaboni közönség, amit ritkán lehet. A Tyresö centere, Press a jobb oldalon kapta meg a labdát, majd három védővel a nyakán a 16-os bal oldaláig nyargalt. Ezalatt egy csapattárs sem tűnt fel a közelében. Press, mit volt mit tenni, azért beadta, ekkorra pedig Boquete is megérkezett (2-0). A félidő hátralévő részében ugyan jött előre a Wolfsburg, de csak olyan tisztességből. Helyzetig se nagyon jutott. Úgyhogy megnyugtató, kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a Tyresö.
És hogy kezdődött a második? Kilenc perc alatt három góllal. Úgy kezdett a Wolfsburg, ahogy ilyen helyzetben kell. Blaesse beadásából Popp fejelt gólt, gyakorlatilag első támadásából szépített a német együttes (2-1). Nem sokkal később Müller lépett ki a lesre játszó védők között, és magabiztosan tette el a labdát Söberg mellett. Alig jöttek ki a csapatok a második félidőre és elolvadt a kétgólos svéd előny, (2-2).
De volt tartása a Tyresönek, igaz, megint Marta zsenialitására volt szükség. Egy csellel két védőt küldött el, és jobbal, a gyengébbik lábával tekert védhetetlenül a bal sarokba (3-2).
Nagyjából eddig bírta erővel a Tyresö. Előbb a csereként pályára lépő Faisst egyenlített (3-3), majd tíz perccel a vége előtt a csapatkapitány Kessler rúgatott gólt Müllerrel (4-3), aki így duplázott, és tíz góljával a BL legeredményesebb játékosa lett.
A vége 4-3 lett a Wolfsburgnak, minden idők legtöbb gólt és fordulatot hozó egymeccses döntőjén. A Wolfsburg megvédte címét, erre korábban csak az Umeo és a Lyon volt csak képes.
Aki lemaradt volna a meccsről, az alábbi rövid összefoglalóban megnézheti a fontosabb eseményeket:
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
TEGNAP 13:52
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
TEGNAP 13:26