Január 7-én ünnepelte 30. születésnapját Eden Hazard. A Real Madrid támadóját a jeles alkalomból 30 kérdéssel „lepték meg” hazájában. A

Belgiumi Francia Közösség Rádió és Televíziója (Radio télévision belge de la communauté française)

által készített interjúban nem csak futballról esett szó – az érdekesebb válaszokból szemezgettünk.


Karrierje legemlékezetesebb pillanataként hármat emelt ki Eden Hazard: profiként való debütálását a Lille-ben, első mérkőzését a Chelsea-ben, illetve első fellépését a Real Madrid színeiben. S hogy melyik mérkőzés eredményébe „nyúlba bele”?
„Könnyű kérdés, egyértelmű, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság elődöntőjébe. Samuel Umtiti nem fejel gólt, mi kontrát indítunk, aztán Romelu Lukaku betalál. 1–0! Kész, megyünk a döntőbe!”
OTP Bank Liga
Kiütéses Fehérvár-győzelem a forduló zárómeccsén
9 ÓRÁJA

hazard-messi.jpg

Fotó: Eurosport

Ha lehetne három kívánsága a „Háromkirályoktól”, Lionel Messi bal lábát, Cristiano Ronaldo örökös győzni akarását és gólszerzési vágyát, valamint jelenlegi vezetőedzője, Zinédine Zidane klasszisát kérné a Real Madrid támadója.
„Azért valamennyire én is klasszis vagyok, nem?” – viccelődött Hazard, de komolyra fordította a szót, amikor a VAR került ezután szóba.

„Ciao, VAR!”


„Ha tehetném, eltörölném a videóbíró intézményét. Megfosztja a labdarúgást a szórakoztatástól és az érzelmektől. Gólt lövünk, aztán kérdően nézünk egymásra, hogy »na, most mi lesz?« Persze, sok hibát kiszűr, de az igazságtalanság ugyanúgy hozzátartozik a futballhoz. A véleményem akkor is: Ciao, VAR!”
Kivel játszana együtt, ha visszamehetne az időben? – szólt az egyik legérdekesebb kérdés. A belga azt mondta, ha nem lett volna másodedzője Thierry Henry a válogatottnál, illetve nem Zidane keze alatt dolgozna jelenleg, nem habozna Juan Román Riquelmét mondani.
„Személyesen nem ismerem, de fiatalként minden elérhető videót láttam róla. Jó lenne vele a pályán találkozni, de mivel ez nem lehetséges, azzal is megelégednék, ha beszélhetnék vele.”

hazard-courtois.jpg

Fotó: Eurosport

Ha már szülinap, a belga válogatott csapatkapitánya elárulta, a gyermekei rajzai nagyon kedvesek számára, sőt egyik születésnapján ágyba vitték neki a kávét is, ami nagy meglepetés volt. Azt mondja, rossz ajándék nem létezik, de egyszer kapott egy tradicionális kínai babát egy kínai Chelsea-fantól, azt azért nagyon viccesnek találta. Ha úgy adódik (az ital mennyiségétől függ), asztalon is táncol, ebben pedig legjobb partnerei válogatottbeli társai, Christian Benteke, Marouane Fellaini és Thibaut Courtois lennének.

Addig focizik, ameddig a teste engedi


Hazard nemrég elismerte, hogy realos szerződése lejártáig, azaz 33 éves koráig tervezi a profi futballt. Most azt mondta, attól függ, mennyit enged a teste, mennyire kerülik el a sérülések.
„Öregszünk, de attól még most is fiatalnak érzem magam, bírom az edzéseket. Állandóan sérülésekkel bajlódva azonban hiányzik az élvezet a fociból, márpedig anélkül nem lehet ezt csinálni.” Ettől függetlenül mindig a sportágban maradna, még ha nem is profi szinten. Az egészen közeli jövőről pedig így nyilatkozott:
„Magamnak kevesebb sérülést, ezáltal több és jó játékot kívánnék 2021-re, hiszen ezt várják tőlem a szurkolók és én is, mindenki. Általánosságban pedig azt, hogy az élet térjen vissza a normális kerékvágásba, mert a vírusból már mindenkinek elege van.”
via RTBF
Premier League
Duplával köszönt be Haaland, győzelemmel rajtolt a címvédő a PL-ben
11 ÓRÁJA
Bundesliga
Gulácsiék idegenbeli döntetlennel indították a szezonjukat
13 ÓRÁJA