A barcelonai sportújság csütörtöki anyagában számolt be arról, hogy a katalán fővárosba érkezett Erling Haaland ügynöke, Mino Raiola és édesapja, Alf-Inge Haaland, ahol Joan Laporta fogadta őket.

Raiola és az idősebb Haaland csütörtök reggel szálltak le Barcelonában, ahol a klub újonnan megválasztott elnöke várta őket – adta hírül a sportportál. A felek egy autóban távoztak, a tárgyalás nagyjából két óráig tartott.

Raiola és Haaland édesapja

Fotó: Eurosport

Foci-vb
Németország kiesett, Japán legyőzte a két nagyágyút és csoportelső
5 ÓRÁJA
A háttérben nyilván a Dortmund gólvágója, a fiatal norvég csatárzseni, Erling Haaland áll, akit Laporta a csapat erősítésére szeretne leigazolni a nyáron. A katalán lap szerint más klubok is érdeklődnek, többek között a PSG és a Manchester United is szívesen látná soraiban, a Real Madrid korábbi legendájának érdeklődéséről pedig mi is beszámoltunk.
A húszéves csatárnak 2024-ig szóló szerződése van a Borussia Dortmunddal, egy most nyári kivásárlás pedig 150-180 millió euró között lenne nyélbe üthető.
A Barcelonának azonban nincsen ennyi pénze, kivéve ha nem hosszabbítják meg Lionel Messi szerződését.
Laporta célja márpedig éppen megtartani az argentint.
Megpróbálom maradásra bírni a Leo Messit. Ő a világ valaha volt legjobb játékosa.
- mondta az új elnök beiktatási beszédében márciusban. Azt is megígérte, pénzügyileg rendbehozza a klubbot, aminek jelenleg 1,17 milliárd eurós adóssága van. A spanyol El Mundo napilap értesülései szerint Messi nagyjából évi 138 millió eurót keres 2017 novembere óta, amikor az utolsó szerződést kötötte a klubbal.
És akkor vissza Haalandra! Mino Raiola az Atlethicnek nemrég újból kifejtette: játékosának mindenképpen magasabb polcon van a helye.
„Haalanddal kapcsolatban mindenki tévedett. Sokkal gyorsabban fejlődik, mint ahogy gondoltuk, bőven saját maga előtt jár. Talán túl óvatos voltam amikor azt mondtam, inkább menjünk Dortmundba, mint valamilyen – nem is tudom, melyik – nagyobb klubhoz.”
A bő 1 évvel ezelőtti dortmundi igazolás után most nyáron valószínűleg megtörténik az újabb lépés.
Foci-vb
Foci-vb: a belga kapitány a kiesés után azonnal bejelentette, hogy távozik
7 ÓRÁJA
Foci-vb
Marokkó csoportelső, nyugdíjba ment a belga aranygeneráció
9 ÓRÁJA