A második szakasz második fordulóját játsszák ezen a hétvégén a labdarúgó NB1-ben. Amire érdemes figyelni: lesz-e edzőcsere Kispesten, és mire megy a jó formában lévő Kisvárda karanténban a lévő edzői stáb nélkül?

Budafok-Újpest, péntek 20:15

Két régóta nyeretlen csapat találkozik egymással: Budafok október 25., a lila-fehérek pedig október 17. óta nem nyertek, utóbbi ráadásul szinte egész novemberben meccset sem játszott. Az újonc dél-budaiak azonban vesztett pontok tekintetében annyira nem áll rosszul, hiszen az eddig elhalasztott két fordulón megszerezhető maximum hat ponttal a negyedik helyen állnának. Ráadásul a legutóbbi fordulóban volt az első kapott gól nélküli meccsük a szezonban.
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
4 ÓRA
Az Újpest, noha a múlt hétvégi Paks elleni döntetlennel elkerülte a kieső zónát, a komoly covid hullám, amelyen túl vannak, még rányomja a bélyegét a teljesítményre, hiába nincs sérült vagy eltiltott játékos. Ráadásul idegenben összesen kétszer tudtak eddig nyerni: éppen a legelső fordulóban Pakson, illetve a sereghajtó Honvéd „otthonában”, a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Mindezek mellett nem kizárt a sok gólos, nyílt sisakos játék, hiszen mindkét csapat inkább támadó sorában erős. Mindemellett igazi háromesélyes.


A hazaiak U21-es válogatottaival a vendégeknél a szezont jól kezdő Simon Krisztián és a legutóbbi meccsen félpályás gólt szerző georgiai Beridze játéka tűnhet majd érdekesnek.

Zalaegerszeg-Mezőkövesd, szombat 14:45


A hétvégén kétségtelenül a borsodiak frissen kinevezett edzője, Pintér Attila utazik csapatával a legnagyobb távolságot, miután az elmúlt időszakban nem túl jó formában lévő Zalaegerszeget látogatja meg. Pintér a múltheti megyei rangadón legyőzte a Diósgyőrt, így a csapat vele először és úgy általában szeptember 12. után tudott újra győzni.
Boér Gábor és a zalaiak mellett szól azonban, hogy a ZTE feljutása óta csak a jó formában lévő Kuttor-féle Mezőkövesd tudta megverni őket tavaly augusztusban. Zalaegerszegen pedig lassan öt éve nem nyert a Mezőkövesd. Bár éppen hazai pályán nem acélos a Zalaegerszeg. Az idei bajnokságban lejátszott hat hazai meccsen összesen négy pontot szereztek, igaz, a nyitó fordulóban a Fehérvár ellen értek el 3:3-as döntetlent.
A Mezőkövesd személyi állománya mindenképpen jobb, az osztrák Martic és a volt újpesti és fehérvári Barczi Dávid tovább pofásítja a középpályát. Az idegenbeli győzelem azonban talán túlzás, de egy döntetlenre mindenképpen jók.

Diósgyőr-Ferencváros, szombat 17:00


Ha nem zárt kapus meccsek idejét élnénk, arról lehetne szó, hogy a legnagyobb nézőszámot produkáló vidéki csapat fogadja az aktuális bajnokot, ráadásul a Barcelona elleni meccs után. Nézők azonban biztosan nem lesznek, így csak a két csapat ellentétes formájára tudjuk felhívni a figyelmet. A Ferencváros 12 forduló után 10 lejátszott meccsel is veretlenül vezeti a bajnokságot, csak az MTK a nyitó fordulóban, illetve később a Fehérvár tudott elérni döntetlent hazai pályán.

Az örökrangadó múlt heti második felvonását azonban már könnyen és jó játékkal nyerték a zöld-fehérek, hogy aztán szerdán a Puskás Arénában teljesen elfelejtsék, merre van az előre.


Mindezekkel ellentétben a Diósgyőr továbbra sem találja az irányt. Kieső, 11. helyen állnak, eddigi három megnyert mérkőzéséből a legutóbbi, Újpest elleni például zöld asztalnál zöld el, miután az ellenfél a vírus miatt nem tudott kiállni. Egy Diósgyőr-Fradi általában az a kategória, amikor szinte mindegy, hol áll a két csapat, mert a derbi az derbi. Ez most azonban annál is nagyobb különbség, a hazaiaktól a pontszerzés is meglepő lenne.

Puskás Akadémia – Kisvárda, szombat 19.30


A forduló rangadóját Felcsúton játsszák, hiszen a negyedik helyezett fogadja a harmadik helyen álló szabolcsiakat. Sőt, a Kisvárdánál csak a Ferencváros van jobb formában. Október 16. óta nem kaptak ki, akkor éppen a zöld-fehérek vitték el idegenből a három pontot, azóta két döntetlen és három győzelem plusz egy Magyar Kupa siker. A várdaiak helyzetét nehezíti, hogy a héten őket is elérte a covid végzete: az egyesület csütörtöki közleménye szerint Supka Attila vezetőedző és két segítőjének tesztje is pozitív lett, illetve név nélkül említve a korábbiak után „a játékoskeretben is akadtak újabb megbetegedések”.

A héten Kisvárdán sem edzés, sem videózás, sem taktikai értekezlet nem volt.


A csapat nem kért halasztást, így a hazai csapatnak nagy az esélye a győzelemre annak ellenére, hogy a Kisvárda eddig idegenben csak egyszer, az első fordulóban kapott ki Budafokon.
Esélyesebbnek mondható viszont a hazai csapat, különösen ha leszámítjuk a néhány fordulóval ezelőtti 6:2-es paksi zakót, ahol leginkább a hazaiak csatára, Hahn János jó formája és négy gólja pecsételte meg az eredményt. A felcsúti alakulat az elmúlt négy meccsen három győzelmet ért el, amiben nagy szerepe van az egymillió euróért érkező horvát csatárnak, Antonio Mance-nek. Múlt héten Kispesten nem tudott gólt lőni, a csapat az utolsó pillanatban azonban mégis betalált. Ez a drámai vígjáték pedig mentálisan emelheti a hazaiakat szombaton.

Honvéd - MTK, vasárnap 15:15


Ismét idegenben játszik fővárosi rangadót az MTK,már ha a Honvéd játéka jelenleg bárminek is rangot adna. A hányadik legnagyobb piaci értékkel bíró, de a tabellán utolsó helyen álló kispesti csapat ugyanis október 4-én tudott utoljára bajnoki meccset nyerni, azóta három döntetlen és három vereség a mérleg, ráadásul a legutóbbi fordulóban a lefújás előtt néhány másodperccel veszítették el a meccset, hiába védett jól Tujvel. Nem is csoda, hogy a héten egyre erősebb hangok követelték Urbányi István sportigazgató és Bódog Tamás vezetőedző lemondását. Először csak a szurkolók morogtak, csütörtökön azonban már Kun Gábor ügyvezető is jelezte: inog a szék. Egy vereség szinte biztosan edzőcserét eredményezne.
Amit nem lesz könnyű elkerülni, mert az MTK jó formában van. A Ferencváros elleni múlt heti örökrangadót megelőzően négy bajnokit meccset nyert és egyszer játszott döntetlent, 12 gólt lőtt és csak kettőt kapott. Ebben mondjuk benne van a teljesen szétesett Újpest elleni 4:0-ás idegenbeli győzelem is, de következő héten valóban megverték a Fehérvárt is. A Ferencváros ellen is úgy volt teljesen pariban, hogy öt játékosa is kidőlt a koronavírus miatt. Michael Boris joggal várhat győzelmet a csapattól.

Paks - MOL Fehérvár, vasárnap 17:30


Két alapvetően jó formában lévő csapat zárja Az NB1 13. fordulóját. A Paks két fordulóval ezelőtt ugyan kikapott Kisvárdán, de az előtte lévő meccseken rendre szállította a pontokat. Különösen otthon teljesít jól: az első két fordulóban ugyan elszenvedett két 1:2-es vereséget az Újpest és a Mezőkövesd ellen, azóta azonban három győzelem és egy döntetlen a mérleg. Vagyis nincs különösebben rossz mérleg Pakson, deh indokolatlan kilengések megesnek, nevezhető ezért inkább decens középcsapatnak. Nehezíti a hazaiak dolgát, hogy Windecker József továbbra is sérült, és Gévay Zsolt is hiányozni fog a védelemből, miután Újpesten begyűjtötte ötödik sárga lapját. Valószínű tehát, hogy Böde Dániel ismét a védelemben kezd, ahogy mostanában egyre gyakrabban.
A Fehérvár pedig - noha az elmúlt öt meccs alapján csak a negyedik helyen állna - még mindig mondható jó formában lévő csapatnak. Eddigi egyetlen vereségüket Kispesten szenvedték el, a Ferencváros ellen is döntetlenig jutottak, ami idén nagy szó. Ráadásul az elmúlt fordulóban jó játékkal verték 2:0-ra a Zalaegerszeget Zivzivadze és Lyes Houri góljaival. Nikolics is jó formában játszott, ráadásul a Paks ellen mindig eredményes, eddig hét gólt lőtt ellenük. Ha ezt a formát meg tudja ismételni, a fehérváriaknak idegenbeli győzelmi esélye van. Egy biztos: a Paks elmúlt öt hazai mérkőzéséből hármon legalább négy gól született. Ez most sem kizárt.
Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
6 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
9 ÓRA