Nincs rá jobb szó, valahogy benne volt a levegőben. Az olasz sajtó már előre féltette a csapatot. Igen, Costa Rica ellen. Ma már tudjuk, nem véletlenül. Merthogy az első meccsét Anglia ellen megnyerő Olaszország 1-0-ra kikapott. A szombaton megjelenő újságok próbálják a történet pozitív oldalát kiemelni, és arra hívják fel a szurkolók figyelmét, hogy Uruguay ellen egy döntetlen is nyolcaddöntőt jelent.

prima_pagina_grande

Fotó: Eurosport

A La Gazzetta dello Sport a"Megfőttünk és megettek minket"címmel jelent meg, utalva a hatalmas hőségben elszenvedett 1-0-ás vereségre. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap a gyengén teljesítő Thiago Mottát idézte, aki szerint a korai kezdés és a nagy meleg volt a vereség legfőbb oka. Érdekes, a Gazzetta által megszólaltatott Enrico Castellacci csapatorvos, mindennek az ellenkezőjét állította... A feledhető teljesítmények az osztályzatokban is megmutatkoztak: a rózsaszín újság Pirlót választotta a meccs legjobbjának, de további hat játékosnak - így Balotellinek és Cassanónak - adott, nagyon gyengének számító négyest. A rózsaszín újság a a vereség után összehasonlította a két válogatott keretét, a különbségek természetesen óriásiak. Az olasz csapat összértéke 323 millió euró, a costa ricai 55,9 millióval szemben...
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
2 ÓRÁJA

prima_pagina_m (1)

Fotó: Eurosport

"Micsoda büntetés"- írta szombati első oldalán a Tuttosport. A torinói sportnapilap elsősorban Prandelli rossz meglátásaiban látja a vereség okát, és sürgős taktikai változtatásokat sürget. Ezek röviden összefoglalva a következők: 1. Kerüljön ki a kezdőből Thiago Motta 2. A kapitány felejtse el a 4-1-4-1-es hadrendet és álljon át a három támadós játékra 3. Nyugodtan üljön le a padra Balotelli, és végre kapjon szerepet Immobile.

prima_pagina_m

Fotó: Eurosport

A Corriere dello Sport a"Crediamoci"vagyis"Hiszünk bennetek"címmel, és a"felismerhetetlen volt a csapatunk"alcímmel jelent meg szombaton. A római kiadású sportlap kiemelte, az olaszoknak Uruguay ellen két eredmény (a győzelem vagy a döntetlen) is megfelelő lehet az utolsó körben. A CdS idézte Diego Maradonát, aki szerint nevetséges, hogy a lefújás után 7 costa ricai játékosnak is doppingellenőrzésre kellett mennie. Az újság ezen kívül megemlítette, az olasz állami tv-n 15.8 millió nézője volt a tegnapi mérkőzésnek, ami 67,1 %-os nézettség.
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
3 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
3 ÓRÁJA