Komoly várakozással nézhettünk az első két vb-negyeddöntő elé. Minden kiszámíthatatlannak, izgalmasnak, érdekesnek  tűnt. Talán túl magasra is rakhattuk a lécet. Nem tudom.
Pedig az európai különmeccs, a francia-német elé pikáns felvezetésként odakívánkozott a '80-as évek komoly rivalizálása (azóta nem játszottak vb-n), és annak találgatása, vajon ismételheti-e magát a történelem? Manuel Neuer elkövetheti ugyanazt a "hibát", mint Toni Schumacher, amikor letarolta Battistont?
A talán még ennél is jobban várt Kolumbia-Brazílián pedig a két 22 éves csillag: James és Neymar találkozásától remélhettünk évekre tárolandó emlékezetes pillanatokat.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
TEGNAP 14:01
Hogy mit kaptunk?
Egyrészt három rögzített helyzetből érkező védőgólt, és egy tizenegyest. A csoportmeccseken mutatottakhoz képest vérszegény, még - érthetetlen módon - a hajrában sem kockáztató franciákat, és az évek óta csodált támadójátékukból szinte semmit sem mutató, szürke németeket, ahol Joachim Löw még azt az "élvezetet" is elvette, hogy Philip Lahm pozícióján vagy Per Mertesacker sebességén "csámcsogjunk".
Még rosszabb a helyzet a dél-amerikaiakat elemezve. A két kölyökképű sztár közül Jamest ott ütötték-vágták, ahol érték, pedig, ha labdához ért valami világosság felderengett. Végül tehetetlenségében sírásra torzuló arccal jött le a szünetben.
Neymar? Brutálisan hátba térdelték. Hordágyon hozták le. Csigolyasérülés. Többet nem látjuk a vb-n.
54 szabálytalanság. Ám még ennél is elkeserítőbb volt látni, hogy gátlástalanul dobálták magukat a játékosok.
A második félidő elején már a hármas sípszót vártam. Két negyeddöntőn 10 jó perc. Egyetlen egy igazán emberi pillanat: David Luiz vigasztalja James Rodriguezt.
Német-brazil.
2002 óta először. Megint Scolarival. Vajon akkor a torna kapusának tartott Kahnhoz hasonlóan Neuer is csak azon a meccsen betlizik?
Hagyjuk. Felesleges.
Most az emberek millióinak szemében...
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
TEGNAP 13:52
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
TEGNAP 13:26