Játékosként és kapusedzőként is 20 évet töltött el a Kékek szolgálatában. 58 évesen szívroham vitte el.


A francia labdarúgás egy fontos személytől búcsúzik: Bruno Martini október 12-én szenvedett szívrohamot, ezután több napig kómában feküdt, de sosem tért vissza onnan. Hétfőn, október 20-án hunyt el.
Bruno Martinit még az Auxerre legendás edzője, Guy Roux fedezte fel. 1981-ben ide csatlakozott, később két évig játszott kölcsönben a Nancy-nál Arsene Wenger keze alatt. Martini többször is hangsúlyozta, hogy akkoriban még nem foglalkoztattak külön kapusedzőket a csapatok stábjaiban – helyette az edzések után külön foglalkozásokon vett részt Wengerrel, majd később Guy Roux-val.
Labdarúgás
"Ez az 1-1 30 éve a válogatott egyik legnagyobb eredménye"
EGY ÓRÁJA
Martini neve elsősorban az AJ Auxerre-ével fog összeforrni, amellyel 1993-ban UEFA-kupa-elődöntőt vívtak a Borussia Dortmund ellen. Sokáig kirobbanthatatlannak tűnt az Auxerre kapujából, 1985 és 1992 között nem hagyott ki meccset: összesen 386 találkozón őrizte a burgundiai klub kapuját. 1994-ben komoly térdsérülést szenvedett, ami miatt hosszú hónapokra eltávolodott a csapattól, helyét pedig egy bizonyos Lionel Charbonnier vette át. Bruno Martini a Montpellier-nél fejezte be a karrierjét és 1999-ben, 37 évesen vonult vissza.

A francia válogatottban érdekes ponton lett meghatározó játékos és kerettag


Joel Bats még a dicső ’80-as éveket képviselte, miközben a távolban már felsejlett a tehetséges Bernard Lama, valamint Fabien Barthez figurája. Martini 1987-ben lett először francia válogatott és a sikertelen 1990-es világbajnoki selejtező-sorozat után vetette meg a lábát kapusposzton. Eközben 1988-ban korosztályos Európa bajnoki tornát nyerte a Paille-Cantona-Blanc-generációval. Azon kevés kapusok közé tartozik, akik valaha megkapták a maximális, 10-es osztályzatot a L’Equipe sportnapilaptól.
Visszavonulása után a DTN-nél, a Francia Labdarúgó-szövetség szakmai szervezeténél töltött be tisztséget. Előtte 1999 és 2010 között a francia válogatott kapusedzője volt. Raymond Domenech 2010-ben leváltotta Franck Raviot-ra, Martini pedig nehezen élte meg a váltást. Később a Montpellier-nél kapott lehetőséget, ahol egy rövid ideig a felnőtt csapatot is irányíthatta 2015 decemberében, Rolland Courbis leváltása után. Azután az akadémia igazgató-helyettesi posztját töltötte be.
Martini a héten a munkából hazaindulva, az akadémia parkolójában esett össze.
Guy Roux több lapnak is elmondta, hogy atyai kötelék fűzte Martinihez. A 82 éves szakember kiemelte, hogy korábbi játékosa rendkívül alapos volt, minden részletre odafigyelt és külön tanulmányozta mindig a soron következő ellenfelüket. Koncentrációs képességét azzal szemléltette, hogy a buszos utakon Martini mellett ült, aki képes volt az út teljes ideje alatt Toltsztoj-műveket olvasni. Nyugodt, csendes természete mély magabiztossággal párosult.
Ahogy Guy Rouxfogalmazott:
“Ha nem is hiszek Istenben, főleg nem a ‘jóistenben’, biztos vagyok benne, hogy ha létezik mennyország, Bruno oda fog kerülni.”
Euro 2020
Skócia járt pórul a D csoportból, már csak négy hely kiadó
12 ÓRÁJA
Euro 2020
Anglia egy félidő alatt lerendezte a meccsét, Modricék a skótok kiütésével másodikak
12 ÓRÁJA