Florentino Pérez szerint az Európai Szuperliga köszöni szépen, nagyon jól van, mindössze annyi történt, hogy az elbizonytalanodó tagok miatt kénytelenek voltak egy ideig takaréklángra tenni a projektet.

Hosszú, indulatoktól és vádaskodásoktól sem mentes interjút adott Florentino Pérez az El Larguero nevű késő esti rádióműsorban, amelyben a szerinte nem elég elkötelezett angol klubokat, a „kivezényelt” Chelsea-szurkolókat és az UEFA-t is támadta. Az interjúban Pérez elismerte, hogy elszomorították az események és a Szuperliga gyors összeomlása, egyúttal megismételte, formálisan senki sem hagyta el a sorozatot, az aláírt szerződések alapján pedig a kilépés anyagi következményekkel járna.

A tiszavirág életű sorozat elnöke tagadta, hogy a Juventus és a Milan kilépett volna, a Barcelona pedig szerinte még fontolgatja az álláspontját.

Labdarúgás
Másfél millió forintos büntetést kapott az Újpest
24 PERC
„Az egyik angol klub úgy tűnt, hogy nem annyira érdekelt, ami a többiekre is átterjedt. Aláírták ugyan a szerződést, de lehetett rajtuk látni, hogy nem meggyőződésből tették. Utána a lavina megindult, a Premier League pedig felforrósította a helyzetet. Ekkor azt mondták: ’egyelőre kilépünk’. Az egyik klubról már akkor meg lehetett mondani, hogy nem igazán érdeklődik, ám ennek ellenére mégis együtt dolgoztak velünk, majd a szerződést is aláírták” – bosszankodott Pérez.
Bár elsőre nem nevezte meg, hogy melyik klubról van szó, elég hamar kibukott, hogy a Manchester Cityről. „Az egyik manchesteri látta a kampányt, miszerint kinyírjuk a bajnokságokat, nem teljesítményalapú, és hogy ez a futball halálát jelentené. Vannak kiváltságos emberek, akik nem akarják elveszíteni a hatalmukat, akkor sem, ha azzal tönkreteszik a futballt. Amikor az angolok felhívtak, találkoztunk, mit tudunk tenni. Próbálkoztak, de azt mondták, nem mennek bele.”
Pérez szerint az angolok egyszerűen megijedtek a közvélemény reakciója láttán. „Látták az atmoszférát. Az UEFA hatalmas show-t csinált. Mintha ledobtunk volna egy atombombát. Talán nem magyaráztuk el elég jól, de nem volt rá lehetőségünk. Miért? Mert nem volt érdekükben. Másnap kicsináltak bennünket. Már vártak ránk. Szerintem számítottak rá, hogy meglépjük. Voltak fenyegetések, inzultáltak minket, mintha megöltük volna a futballt.”
A tulajdonosok többségében nem angolok. Nem a pénzcsinálás érdekli őket, vannak csapataik Amerikában, imádják a sportot, és olyan helyzetben találták magukat, amire nem számítottak. Idősek, megijedtek – mondta a 74 éves klubvezető.
Pérez azt sem tartja véletlennek, hogy a Szuperligával szembeni fellépés ennyire szervezett volt. Még a Stamford Bridge előtt gyülekező szurkolókról is megvan a saját verziója. „40-en voltak, és ha szeretnétek, pontosan meg tudom mondani, ki vitte őket oda.” Erre természetesen lecsaptak a műsorban, ám konkrét választ mégsem adott, ellenben párhuzamot vont a szurkolói csoport tiltakozása és a Szuperliga-ellenes pólók között, amiket a La Liga meccsein is viseltek játékosok.
A klubvezető szerint a futballnak reformra van szüksége az igazságtalan felosztás miatt, ám ő nem az elitklubok uralmára utalt. „Nem fordulhatna elő, hogy Angliában az első hat veszteséges, az utánuk következő 14 meg pénzt termel. Spanyolországban az első három nyeli be a veszteségeket, miközben mások pénzt csinálnak. Az nem folytatódhat, hogy a gazdagok veszítenek pénzt” – mondta, majd az interjú végén megerősítette, hogy a Szuperliga ötletét nem vetették el.
Tovább dolgozunk. Keressük a megoldást, hogyan valósítható meg. Kár lenne, ha nem sikerülne.
via Guardian
Labdarúgás
Crouch szerint nem Benítez lenne a legrosszabb választás a Spurs számára
EGY ÓRA
Labdarúgás
Evenepoel nem kér sokat a Girótól: „Csak szeretném jól érezni magam”
18 ÓRA