Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Végleg eldőlt, Olaszország részt vehet-e az idei foci-vb-n

Nagy Benjámin

Frissítve 10/06/2022 - 19:01 GMT+2

A FIFA fegyelmi bizottsága a pénteki ülésén megtárgyalta a chileiek fellebbezését, és ítéletet hirdetett a kizárással fenyegetett ecuadori válogatott ügyében. Ezt követően úgy tűnik, egy nagyon halványnak kinéző kiskapu kivételével teljesnek és véglegesnek mondható az idei, katari világbajnokság mezőnye

Végleg eldőlt, hogy Olaszország részt vehet-e az idei foci-vb-n

Fotó: Eurosport

Ecuador ott lesz a világbajnokság mezőnyében.

Pénteki ülésén ezt a döntést hozta a FIFA fegyelmi bizottsága, és intézkedés nélkül lezárta a velük kapcsolatos eljárást.
Az ügy előzménye ismert lehet az utóbbi napokból: a Chilei Labdarúgó Szövetség (ANFP) azt állította, hogy az ecuadori válogatott színeiben nyolc vb-selejtezőn pályára lépő Byron Castillo valójában Kolumbiában született, és három évvel idősebb, mint azt az ecuadoriak állítják, ezáltal nem volt jogosultsága játszani.
Az Ecuadori Labdarúgó Szövetség (FEF) tagadta ezeket az állításokat, de egészen péntekig az a veszély fenyegette őket, hogy a nyolc említett meccset az ellenfelek 3-0-val megkapják, így Chile a hetedikről a kvalifikációt jelentő negyedik helyre ugrott volna a dél-amerikai tabellán.
Byron Castillo és a chilei Jean Meneses a tavaly novemberi vb-selejtezőn
A FIFA bizottsága viszont az ügy alapos vizsgálata után – amelyek többek között Castillo születési dokumentumaira és egyéb bírósági papírokra is kitértek – egyértelműen megállapította, hogy a FEF-nek nincs mit bizonyítania Castillóval kapcsolatban, és elutasította a chileiek fellebbezését.
Az ANFP még mindig dönthet úgy, hogy fellebbez a FIFA fellebbviteli bizottságánál, de nem valószínű, hogy ezt megteszik, így végérvényesen eldőlt: mind Chile, mind pedig a világranglista alapján a kijutásban még reménykedhető Olaszország lemarad a november 21. és december 18. között megrendezendő tornáról.
Ecuador egyébként a házigazda Katarral, Hollandiával és Szenegállal játszik az A-csoportban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés