Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: bekeményített Deschamps a francia válogatottnál a nyakláncügy után

Nagy Benjámin

Publikálva 05/12/2022 - 21:33 GMT+1

A vasárnapi Franciaország-Lengyelország (3-1) nyolcaddöntő egyik legemlékezetesebb pillanatát a 43. perc hozta: egy bedobásnál a partjelző meglátta Jules Koundé nyakláncát, a francia stábnak pedig gyorsan cselekednie kellett, hiszen tilos bármilyen eszközt viselni meccs közben. Végül megúszta az ügyet bármiféle probléma vagy büntetés nélkül, de Didier Deschamps szövetségi kapitány nem finomkodott.

Jules Koundé

Fotó: Imago

Elmúltak azok az idők, hogy az élsportolók, főleg a labdarúgók egy része nyakláncot viseljen a legnagyobb versenyek vagy meccsek közben – már az utóbbi évek egyik legismertebb „nyaklánchordó” klasszisa, Kliment Kolesnikov is csupasz nyakkal úszott világcsúcsot a november végi orosz rövidpályás bajnokságon.
Koundé esetében szándékosságról szó sem volt, hiszen vasárnap este, a lefújás után elmondta: ilyen még sosem történt vele, egyszerűen elfelejtette levenni a kezdés előtt. Más kérdés, hogy sem Jesús Valenzuela játékvezető, sem bármelyik segítője nem ellenőrizte, márpedig az csak a történet egyik része, hogy a FIFA-szabályzatnak megfelelően a játékosoknak bármiféle eszköz viselése tilos, hiszen 41 percig az égvilágon senki sem figyelt fel rá a bírók közül, és ha nem ő végzi el a bedobást, valószínűleg az egész első félidőt így játssza végig.
Valószínűleg ennek a játékvezetői mulasztásnak köszönheti a Barcelona védője, hogy bár végül észrevették és levetették vele, nem kapott büntetést, ami első figyelmeztetésre a sárga lap lehetett volna. Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya viszont nem volt ennyire lágyszívű és minden játékosának bekeményített.
picture

Jules Kounde nyaklánca

Fotó: Quentin Guichard


„Ettől fogva senki nem viselhet semmilyen ékszert vagy egyéb kiegészítőt edzések és meccsek közben, úgyhogy ilyen nem fordulhat elő még egyszer. Nem tudom, mi van Jules nyakláncán vagy mit jelent ez neki, de azzal tisztában vagyok, hogy kicsit babonás, mert edzéseken is hordja. Viszont nem lett volna szabad így kezdenie a meccsen, oda kellett volna figyelnie.
Megmondtam neki, hogy szerencsés, amiért nem vettem észre és nem kaptam el őt, mert így is mérges vagyok.
Deschamps szerint Koundé mellett ő és a stábja is hibázott.
„Szerencsénk volt, hogy megúsztuk, mert mindenki tudja, hogy nem lehet napszemüveggel, gyűrűvel, karórával, nyaklánccal vagy egyéb kiegészítővel játszani. Nyilván szóltunk volna neki a kezdés előtt, ha bármelyikünk észreveszi, de nem vettük észre. Ez a mi hibánk, úgyhogy a legapróbb részletekre is oda kell figyelnünk a jövőben.”

A franciák szombaton 20 órától Angliával találkoznak a negyeddöntőben.
Forrás: részben L’Équipe
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés