Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Müller a visszavonulásra célozgat, Flick azonban a kudarc ellenére is maradna a posztján

Eurosport Magyarország

Frissítve 02/12/2022 - 12:19 GMT+1

Németország 2018 után ismét a csoportkörben búcsúzott a foci világbajnokságtól. Thomas Müller, a német válogatott világbajnok legendája érthető módon csalódottan adott interjút, amiben felvetette a visszavonulás lehetőségét is. A szövetségi kapitrány, Hansi Flick ugyanakkor arról beszélt, hogy az események ellenére is szeretné folytatni munkáját a kispadon.

Thomas Müller

Fotó: Getty Images

A válogatottságtól való visszavonulására célzott a Costa Rica elleni csoportmeccs utáni nyilatkozatában Thomas Müller, a katari világbajnokságtól csütörtökön búcsúzott német labdarúgó-válogatott támadója. A Bayern München 33 éves játékosa - csapatával együtt - csak szenvedett a tornán, amelyről a németek, akárcsak négy éve, ismét már a csoportkör után távozni kényszerülnek.
"Ha ez volt az utolsó mérkőzésem, szeretnék néhány szót mondani a szurkolóinknak, akik az évek során támogattak - mondta a negyedik vb-jén szerepelt, 2014-ben világbajnok futballista az ARD televíziónak a találkozó lefújása után. - Óriási öröm volt. Kedves emberek, nagyon köszönöm! Hihetetlen pillanatokat éltünk át együtt. Mindig is kitettem a szívemet a pályára. És szeretettel tettem, ebben biztosak lehettek. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő."
A Costa Rica elleni összecsapás volt Müller 121. mérkőzése a német válogatottban, amelyben összesen 44 gólt szerzett.
Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a katari világbajnoki búcsú ellenére szeretne a posztján maradni és felkészíteni a csapatot a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra.
"Az első félidő után nagyon mérges voltam, mert engedtük, hogy az ellenfelünk feltámadjon - értékelte a csütörtök esti, Costa Rica elleni 4-2-es sikert az 57 éves szakember. - Vég nélküli lehetőségeink voltak, három vagy négy gólt is szerezhettünk volna, de a könnyelműségünkkel felhoztuk a riválist."
A Nationalelf a győzelem ellenére nem jutott be a nyolcaddöntőbe, mert a csoport másik találkozóján Japán 2-1-re nyert Spanyolország ellen.
"A kiesés nem ma dőlt el, hanem a Japán elleni gyenge húsz perccel. És a végén a spanyolok ellen is lehetett volna 2-1 nekünk. Ezen a tornán nem voltunk hatékonyak. Természetesen óriási a csalódottság, ezt fel kell dolgoznunk" - folytatta Flick.
A németek a nyitómeccsükön óriási meglepetésre 2-1-re kikaptak a japánoktól, majd a folytatásban 1-1-es döntetlent játszottak a spanyolokkal, így a harmadik mérkőzésen már nem a saját kezükben volt a sorsuk.
"Élvezem a munkámat. Jó csapatunk van, jó játékosaink. Ezért ez a dolog nem rajtam múlik" - válaszolta Flick arra a kérdésre, hogy a vb-búcsú ellenére marad-e a posztján.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés