Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messitől sem ijednek meg a franciák, Giroud és társai az egész argentin válogatottat méltatták

Takács Márton

Frissítve 15/12/2022 - 11:43 GMT+1

Foci-vb: Alig valamivel a 2-0-s francia győzelemmel véget érő, Marokkóval vívott világbajnoki elődöntő után már a vasárnapi, Argentína elleni fináléról nyilatkozott több játékos is Didier Deschamps csapatából. Theo Hernandez, Olivier Giroud, Antoine Griezmann és Aurélien Tchouameni külön kitért Lionel Messire is.

Foci-vb: Franciaország lesz Argentína ellenfele a döntőben

Négy vb-döntős francia is kiemelt Lionel Messi szerepét, de ők az egész argentin csapatból felkészülnek a fináléra.
Messi nem ijeszt meg minket
A világbajnoki elődöntőben Marrokkót 2-0-ra legyőző Franciaország tisztában van azzal, hogy a hétszeres aranylabdás Lionel Messi komoly veszélyt jelent az ambícióikra, de Didier Deschamps csapata bízik abban, hogy sikerül elnémítani minden idők egyik legnagyobbját, és meghiúsítani az eddig hiába üldözött vb-trófeáról szőtt álmait.
Az elődöntő első gólját jegyző Theo Hernandez (a fenti idézet tulajdonosa) a RAI Sportnak így nyilatkozott:
"Hihetetlen dolog egymás után két világbajnoki döntőt játszani. Keményen fogunk dolgozni, hogy megnyerjük ezt a finálét. Most már a döntőre kell gondolnunk. Fáradt vagyok, de jó dolog megnyerni egy világbajnoki elődöntőt. Most pedig regenerálódunk vasárnapra. Argentína egy hihetetlen csapat, de van néhány napunk dolgozni addig."
A 65. percben lecserélt Olivier Giroud, a francia válogatott legeredményesebb góllövője is Messiről beszélt a The Athleticnek:
"Messi egy hihetetlen játékos. De nem fogjuk hagyni, hogy élvezze azt az estét. Meg akarjuk nyerni ezt a meccset és a világbajnokságot, és mindent meg fogunk próbálni, hogy megállítsuk őt. Nem csak Messi van ebben a csapatban. Vannak nagyszerű játékosok, akik szintén a csapatért dolgoznak. Ezért olyan erősek."
picture

Olivier Giroud zsinórban a második vb-döntőjébe robogott be

Fotó: AFP

A francia válogatott csatárához az új szerepkörében, irányítóként is brillírozó Antoine Griezmann is csatlakozott, szerinte nem hagyják, hogy korábbi barcelonai csapattársa, Messi uralja a mérkőzés előtti felkészülésüket, nyilvánvaló képességei ellenére sem.
"Tudjuk, hogyan játszanak, nehéz ellenük futballozni, és úgy tűnik, csúcsformában vannak. Nem csak Messi van ott, erős a csapatuk körülötte. Nehéz meccs lesz, és sokan fognak szurkolni nekik."
A Real Madrid középpályása, Aurelien Tchouameni folytatta a sormintát:
"Jól kell majd védekeznünk, és meg kell mutatnunk minden tulajdonságunkat. Igen, ott van Lionel Messi, de mellette van még 10 másik játékos, akik szintén nagyon jó képességűek, úgyhogy készen kell állnunk, tisztában kell lennünk a lehetőséggel, hogy történelmet írhatunk."
picture

Griezmann a vb egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa

Fotó: AFP


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés