"Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat" - vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha "leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben".
A labdarúgók azért vannak ott a vb-n, hogy focizzanak és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogy hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken.
Foci-vb
Németország kiesett, Japán legyőzte a két nagyágyút és csoportelső
9 ÓRÁJA
- jelentette ki a 61 éves Matthäus.
A korábbi kiváló futballista szerint a Spanyolország elleni, vasárnap sorra kerülő mérkőzésre fel kell javulnia a német válogatottnak, amelynek szerinte "kompaktan és önbizalommal telve" kell pályára lépnie.
"Csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használni a lehetőségeinket" - vélekedett Matthäus.
A Costa Rica elleni 7-0-s sikerrel rajtoló spanyolok és az immár a versenyben maradásért küzdő németek egymás elleni meccse mellett az E csoport másik vasárnapi találkozóján Japán csap össze Costa Ricával.
MTI
Foci-vb
Luis Enrique: “Spanyol-brazil negyeddöntő? Nem zárkózunk el tőle”
15 ÓRÁJA
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: vb-ezüstérmes a vb-bronzérmes ellen, első győzelmére hajt a német válogatott
TEGNAP - 04:43