Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Brazília Szerbia ellen mutatkozik be a vb-n

Foci-vb / Csoportkör
Lusail Stadium / 24.11.2022
Befejezett
2
0
    Élő
    Élő frissítések
    Eurosport Magyarország

    Frissítve 23/11/2022 - 20:40 GMT+1


    A várható kezdőcsapatok:
    Brazília:
    Alisson - Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Sandro - Casemiro, Paqueta - Raphinha, Neymar, Vinicius - Richarlison
    Szerbia:
    V. Milinkovic-Savic - Milenkovic, S. Mitrovic, Pavlovic - Zivkovic, Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Kostic - Tadic - Vlahovic, Jovic
    Live comment icon
    A katari labdarúgó-világbajnokság legnagyobb esélyesének tartott Brazília kifejezetten nehéz mérkőzéssel kezdi meg a szereplését, ugyanis Szerbia jelentős játékerőt képvisel az elmúlt másfél év eredményei alapján.
    Az öt végső győzelmével rekorder dél-amerikai együttes nagy önbizalommal várhatja a rajtot, mivel - Argentína nyitófordulós vereségével - immár a leghosszabb, 15 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal rendelkezik a vb-résztvevők közül. Brazília hagyományosan erős támadójátékát olyan világsztárok fémjelzik, mint Neymar, Vinícius és Richarlison, azonban ezúttal remek védelemmel is rendelkezik. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy a tavaly nyár óta tartó veretlenségi sorozatának egyetlen meccsén sem kapott egynél több gólt, sőt erre legutóbb több mint két éve volt példa. Ezzel szemben nyolc alkalommal legalább háromszor talált az ellenfelek kapujába.
    A Selecaónak hagyományosan nem jelent gondot a csoportkörből való továbbjutás, ráadásul az első szakaszban 15 találkozó óta veretlen, legutóbb 1998-ban Norvégiától szenvedett vereséget. Az európai csapat Jugoszlávia felbomlása óta önálló országként még nem jutott el a kieséses szakaszig, most viszont erre minden esélye megvan. Dragan Stojkovic szövetségi kapitány tavaly márciusi kinevezése óta a keretben lévő klasszisok képességeinek megfelelő eredményeket ér el, így többek között a portugálokat megelőzve veretlenül jutott ki a katari tornára, idén pedig feljutott a Nemzetek Ligája élvonalába is.
    A magyar válogatott számára különösen érdekes a déli szomszéd szereplése, mivel azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepel majd vele márciustól. A két csapat tavaszi barátságos mérkőzésén a szerbek 1-0-ra nyertek Budapesten.