Sok a hasonlóság a 2014-es és a jelenlegi argentin válogatott között, állítja Lionel Messi.
Lionel Messi a pályafutása során 41 trófeát zsebelt be, és klubszinten kis túlzással mindent megnyert, amit meg lehetett. A válogatottal azonban kevésbé volt szerencsés: bár több ízben játszott Copa América-döntőt, 2014-ben pedig a világbajnokságon is eljutott a fináléig, Argentínával csak tavaly sikerült megszereznie az első felnőtt címét a dél-amerikai kontinensbajnokságon.
A karrierje során elért eredmények így is önmagukért beszélnek, azonban egy világbajnoki cím kétségtelenül teljesebbé tenné az örökségét, a mostani csapat pedig lényegesen jobb kilátásokkal vág neki a tornának, mint a négy évvel ezelőtti. Olyannyira, hogy Messit egyenesen a 2014-es csapatra emlékezteti a mostani társaság.
MLS
Beckham csapata jelentkezett be Messiért, már a vb után aláírhat
18 ÓRÁJA
„A 2014-es világbajnokságon kiválóan teljesítettük. Felejthetetlen élmény volt. Nagyon élveztem, és akkor minden korábbinál világosabbá vált a számomra, hogy nincs fontosabb az erős és egységes csoportnál. Mert a végén ez vezet a fontos gólokhoz. Jelenleg nagyon sok hasonlóságot látok a mostani és a 2014-es csapat között” fogalmazott a PSG sztárja.
Nagyon hasonlónak tűnik a két csapat, a társaság és a mentális erő egyaránt nagyon fontos. Ott tanultam meg, mennyire fontos, hogy jól kezdjük a világbajnokságot, mert ez nagyban meghatározza a verseny hátralévő részét.
Messinek a katari lesz az ötödik, egyben utolsó világbajnoksága. A legelsőt még 2006-ban, Németországban játszotta, ám ekkor még kiegészítő embernek számított a negyeddöntőig menetelő csapatban. 2010-ben már világsztárként kezelték, ám az akkori válogatottat a káosz jellemezte, amin Diego Maradona szövetségi kapitányként való visszatérése sem segített.
Mind közül a 2018-as bizonyult a legrosszabb csapatnak, amely még a képességekkel sem tudta kompenzálni a szervezettségbeli hiányosságokat. Az U20-as válogatottól előléptetett Lionel Scaloni azonban sikeresen újjáépítette az argentinokat, a világbajnoki selejtezősorozatot veretlenül hozták le, a 2021-es Copa Américát pedig megnyerték. Vajon most jött el Messi ideje?
Foci-vb
Messi góllal tartotta versenyben Argentínát, Mexikónak sincs minden veszve
TEGNAP - 21:04
Foci-vb
Sokkban a Messi vezette argentin válogatott, Szaúd-Arábia olyat mutatott, amire senki sem számított
23/11/2022 - 12:28