Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hazugság! – Benzemánál kiverte a biztosítékot a szövetségi kapitány interjúja

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/03/2023 - 15:49 GMT+1

Didier Deschamps szövetségi kapitány a napokban interjút adott a Le Parisiennek, amelyben többek között Karim Benzemára is kitért a világbajnokság kapcsán. A Real Madrid támadója azonban az Instagram-oldalára kitett bejegyzésekben erősen utalt arra, hogy ő egészen másképp emlékszik a történtekre, és a szövetségi kapitány nem mondott igazat az interjúban.

CNN Show - Foci-vb - A franciák sztárja, Karim Benzema nem játszik a vb-n

Lehet, hogy Karim Benzema nem szerepel többet a francia válogatottban, de megint középpontba került a téli világbajnokság miatt.
A francia labdarúgó-válogatott a baljós előjelek ellenére döntőig menetelt a katari világbajnokságon, és ott sem hiányzott sok, hogy sorozatban másodjára is magasba emelje a trófeát. A 2018-as bajnok annak ellenére jutott be a fináléba, hogy az utolsó pillanatokban kiderült: Karim Benzema sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.
Később az is kiszivárgott, a Real Madrid aranylabdás támadója az éj leple alatt, búcsú nélkül távozott az edzőtáborból, és ugyan maradt elméleti esély a visszatérésére, később már nem számolt vele Didier Deschamps. A szövetségi kapitány a Le Parisiennek adott interjúban azt állította: nem ő volt az, aki kirakta a játékost a keretből, Benzema döntött a távozás mellett.
„Minden helyzetben csak egy igazság van, és Karim is tisztában van ezzel. November 14-én csatlakozott hozzánk, miután félig-meddig inaktív volt a klubjában. Egyéni edzésprogram szerint haladt, és halasztani kellett a teljes értékű edzéshez való visszatérését. Raphaël Varane-nal ellentétben nála nem számoltam azzal, hogy készen áll Ausztrália ellen.”
„Miután Karim megsérült, a csapatorvos elkísérte őt az Aspetar klinikára, ahol elvégezték az MRI-vizsgálatot. Karim megmutatta az eredményt valakinek a Real Madridtól is, aki szintén elmondta a véleményét. Éjfél után értünk vissza a hotelhez. Meglátogattam Karimot az orvossal, aki összefoglalta a vizsgálat eredményét.”
„Körülbelül 20 percet töltöttünk együtt. Mielőtt távoztam volna, azt mondtam neki, nem kell kapkodnia, a csapatmenedzserrel megtervezheti a visszatérését. Másnap reggel derült ki, hogy elhagyta a csapatot. Ez az ő döntése volt, amit én megértek és tiszteletben tartok.”
Nem kellett sokat várni Benzema reakciójára sem, aki az Instagram-oldalán „arcátlanságnak” titulálta az interjút, amit néhány bohóc emojival is megtámogatott. Később pedig feltöltött egy mémvideót is, melynek szereplője azt mondja: „Hazug vagy. Te egy hazug vagy.” Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Benzema másképp emlékszik a történtekre.
Deschamps egyébként cáfolta azokat a híreket, miszerint a társak örültek volna Benzema távozásának. „Fogalmam sincs, ki terjesztette el ezeket a pletykákat. Ez már nem is csak ellentmondás, hanem rosszindulat. Ha volt is mosoly a játékosokon, az nem Karim távozása miatt történt, hanem a csapat győzelmei miatt.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés