Az F csoport első összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult, és a találkozót követő sajtótájékoztatón a horvát tréner a támadószellemet hiányolta.
"Többet kellett volna kezdeményeznünk, de túlságosan tartottunk a kontratámadásoktól. Egy kis bátorság hiányzott a játékunkból" - vélekedett Dalic, aki arra kérte az újságírókat, ne hasonlítsák a mostani csapatot a 2018-ashoz, mert ez "gyakorlatilag egy új együttes".
A csapatkapitány Luka Modric azt emelte ki, hogy az elsődleges céljuk továbbjutni a csoportjukból.
Foci-vb
A horvátok megérkeztek a vb-re, egyből ki is ejtették a villámgóllal beköszönő Kanadát
18 ÓRÁJA
"Nem csak a részvételért jöttünk ide, hanem azért, hogy legalább olyan sikert érjünk el, mint Oroszországban vagy akár még nagyobbat is, de most elsősorban a továbbjutásra kell koncentrálnunk" - fogalmazott a 37 éves aranylabdás labdarúgó, akit négy éve a vb legjobbjának választottak.
"Nehéz meccs volt, főleg az első tizenöt perc, de úgy vélem, a másodikban mi játszottunk egyértelműen jobban. Védelmünk különösen erős volt, előrefelé viszont valami hiányzott. Ha kicsit élesebbek lettünk volna támadásban, fel tudtuk volna törni a védelmüket" - tette hozzá.
A horvát válogatott legközelebb vasárnap lép pályára a kanadaiak ellen, majd jövő csütörtökön a belgák ellen zárja a csoportkört.
Forrás: MTI
Foci-vb
Újabb vaskos meglepetés a foci-vb-n: Belgium kikapott Marokkótól
21 ÓRÁJA
Foci-vb
Kinek vannak nagyobb tökei? Megindult a beszólogatás a sorsdöntő vb-meccs előtt
EGY NAPJA