Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hiányzott az ötlet a vb ezüstérmes horvát csapatból

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/11/2022 - 18:15 GMT+1

Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint hiányzott a bátorság vb-ezüstérmes csapatából, ezért nem tudta legyőzni a papíron gyengébbnek számító Marokkót szerdai első mérkőzésén, a katari világbajnokságon.

Luka Modric

Fotó: Getty Images

Az F csoport első összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult, és a találkozót követő sajtótájékoztatón a horvát tréner a támadószellemet hiányolta.
"Többet kellett volna kezdeményeznünk, de túlságosan tartottunk a kontratámadásoktól. Egy kis bátorság hiányzott a játékunkból" - vélekedett Dalic, aki arra kérte az újságírókat, ne hasonlítsák a mostani csapatot a 2018-ashoz, mert ez "gyakorlatilag egy új együttes".
A csapatkapitány Luka Modric azt emelte ki, hogy az elsődleges céljuk továbbjutni a csoportjukból.
"Nem csak a részvételért jöttünk ide, hanem azért, hogy legalább olyan sikert érjünk el, mint Oroszországban vagy akár még nagyobbat is, de most elsősorban a továbbjutásra kell koncentrálnunk" - fogalmazott a 37 éves aranylabdás labdarúgó, akit négy éve a vb legjobbjának választottak.
"Nehéz meccs volt, főleg az első tizenöt perc, de úgy vélem, a másodikban mi játszottunk egyértelműen jobban. Védelmünk különösen erős volt, előrefelé viszont valami hiányzott. Ha kicsit élesebbek lettünk volna támadásban, fel tudtuk volna törni a védelmüket" - tette hozzá.
A horvát válogatott legközelebb vasárnap lép pályára a kanadaiak ellen, majd jövő csütörtökön a belgák ellen zárja a csoportkört.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés