Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bekóstolták a súlyával, de Hazard szerint így is ő csinálhat világbajnokot a belgákból

Kálmán Laci

Frissítve 27/11/2022 - 12:12 GMT+1

Eden Hazard a belga válogatott egyik legmegosztóbb, emblematikus figurája. Általában nyugodtan, magabiztosan, már-már arrogánsan nyilatkozik. A tegnapi sajtótájékoztatón egy marokkói újságíró azonban egy pillanatra meg tudta őt zavarni egy odavetett hozzászólással. A belga játékos persze gyorsan rendezte a sorait, és később már arról beszélt, hogy az ő játékán múlik a belgák világbajnoki címe.

Eden Hazard

Fotó: AFP

Eden Hazard sajtótájékoztatója álmosítóan unalmasan zajlott egészen addig, amíg be nem kóstolta őt egy marokkói újságíró.
A kolléga nemzetisége azért érdekes különösen, mert Belgium mai csoportellenfele éppen Marokkó lesz.
Hazard tehát rendben válaszolgatott a feltett kérdésekre, hol franciául, hol spanyolul, hol angolul. Gond nélkül, szokása szerint magabiztosan.
Aztán egyszer csak jött egy kérdés arabul. A belga meglepődött, majd miután lefordították számára a kérdést, csak komoran nézett maga elé, nem igazán akart válaszolni.
Feltűnt, hogy egy kicsit meghízott.
Így hangzott a marokkói újságíró kérdése, megjegyzése. Hazard levette a fejhallgatóját, megkérte a kollégát, hogy ismételje meg a kérdést, amit ő készséggel meg is tett.
„Nincs semmi mondanivalóm ezzel kapcsolatban” – reagált végül Hazard. „Egyébként pedig ez nem igaz. Mindent megteszek, hogy megfelelően felkészült legyek.”
A történetnek ezután volt még folytatása, de erről majd egy kicsit később.
picture

Eden Hazard - Belgiens Kapitän

Fotó: Getty Images

Hazard ezt követően megnyugodott, és amikor a csapata védelméről kérdezték, már a megszokott magabiztossággal válaszolt.
„Mi is, de a marokkóiak is tudják, hogy nem nekünk van a három leggyorsabb védőnk a világon. Gondolom, ezt akarták tőlem hallani. Ugyanakkor kellő tapasztalatuk van, hogy meg tudják oldani a feladatukat.”
Hazard Kanada ellen egy órát töltött a pályán, és összességében elégedett volt a teljesítményével.
„Jól érzem magam, és az orvosi csapat is sokat segít nekünk, hogy rendben legyünk, hogy gyorsan regenerálódjunk, és edzeni tudjunk. Mindenekelőtt azonban a legfontosabb az, hogy nagy kedvvel játszom.”
Ezt követően beszélt arról a sok negatív kritikáról, amit az elmúlt hónapokban kapott.
„Most először fordult elő, hogy kritizáltak?!” – kérdezett vissza nevetve. „Emlékszem az első két-három évemre, akkor is volt minden. De ismernek, nem igazán foglalkozom ezekkel, számomra nincs jelentőségük. Az emberek mondanak mindenfélét, ami része a focinak, része a munkánknak. Tudják, még olyankor is kap az ember néhány negatív kritikát, amikor jól játszik, hát még akkor, ha rosszul. Akkor sokkal többet.”
Kevin De Bruyne-től eltérően, Hazard nem aggódik különösebben a Vörös Ördögök játéka miatt.
picture

Eden Hazard (r.) ist Belgiens Kapitän bei der WM 2022

Fotó: Getty Images

„Nem szabad elfelejteni, hogy az első meccs egy világbajnokságon mindig nehéz. Nagyon sok a stressz, nem kérsz annyi labdát, mert nem akarod elveszíteni azokat. De én bízom a csapatban. Meg fogjuk találni a megoldásokat, ki fog jönni a rutinunk. Vannak olyan játékosaink, akik eldönthetik a meccseket. Kev, Youri, a támadóink…”
Ezután arról kérdezték, mit gondol, hogyan és miért van az, hogy sok szabálytalanságot követnek el vele szemben.
„Mindig azt mondom, hogy ha megpróbálnak szerelni, akár szabálytalanul is, az azt jelenti, hogy nálam van a labda. Ez mindig jó jel, ez része a játékomnak. Neymarnak, Vinicusnak, nekem… meg kell küzdenünk ezzel. Nekem ezzel nincs bajom. Ha nem akarod, hogy szabálytalankodjon veled az ellenfél, ne kérd a labdát” – magyarázta vigyorogva.
Hazard továbbra is nyugodt volt, és higgadtan, fesztelenül válaszolt a felé záporozó kérdésekre.
„Hogy vannak-e mentális problémáim? Nem, nincsenek. Játszani akarok és jól akarom érezni magam. És ahogy korábban is mindig mondtam: minél több meccset játszok egymás után, annál jobb leszek. Az Egyiptom elleni meccsen nem voltam elég jó, Kanada ellen már sokkal inkább.”
Egy jó Hazard világbajnokot csinálhat a belgákból. Ha kevésbé megy nekem a játék, akkor nehéz lesz. Igaz, a csapatunk nincs olyan jó, mint négy éve Oroszországban.
picture

Eden Hazard

Fotó: AFP

És akkor jöjjön a marokkói újságíró történetének a vége. Szóval a kolléga, aki a feltette a kérdést Hazard súlyára vonatkozóan, akart a belga sztárral egy szelfit a sajtótájokoztató végén. Hazard ránézett, majd kedvesen, de határozottan visszautasította a kérését.
via HLN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés