Az idei Aranylabda-szavazás győztese a szombati edzésen dőlt ki a sorból. Egyelőre nem lehet tudni, milyen súlyos a sérülése, a sajtóhírek szerint további vizsgálatok várnak a Real Madrid 34 éves futballistájára. A francia a L'Equipe és az RMC szerint kénytelen volt idő előtt elhagyni a csapata edzését, és már azt is bejelentették, hogy az első, ausztrálok elleni meccsüket kihagyja a vb-n.
Benzema egyébként október óta combsérüléssel bajlódott, a La Ligában a legutóbbi négy fordulóban nem lépett pályára.
A franciák a vb D csoportjában kedden kezdenek az ausztrálok ellen, majd találkoznak Dániával és Tunéziával.
Foci-vb
Írta, vágta, rendezte Griezmann, a főszerepekben Giroud és Mbappé, szinkronrendező Tomasevics Zorka
24/11/2022 - 09:13

Karim Benzema

Fotó: Getty Images

"Karim Benzema visszalépett Ausztrália ellen és kérdőjeles a világbajnokság hátralévő része is számára" - hozta le a L'Équipe a címlapsztoriját. Benzema szombaton combsérülést szenvedett az edzésen, és már most biztos, hogy nem tud részt venni a keddi Franciaország-Ausztrália mérkőzésen, és akár az egész világbajnokságról is kieshet.
A csatár éles izomfájdalmat érzett a bal combizmában, ami pedig különösen aggasztó volt, hogy egy olyan területre panaszkodott, amely különbözött az egy hónapja tartó izomfájdalmától. Szombat este MRI-vizsgálatot végeznek Benzemán, hogy megállapítsák a sérülés pontos jellegét, de az első visszajelzések alapján valószínűleg az egész tornát ki fogja hagyni.
Didier Deschamps szövetségi kapitány hétfőig, a francia válogatott első meccse előtti napig hívhat be játékost, ha úgy adódik, hogy pótolnia kell Benzemát.
részben MTI, L'Équipe
Foci-vb
Deschamps nem hív be új embert a vb-ről kidőlő Benzema helyére
21/11/2022 - 15:11
Foci-vb
Hivatalos: Benzema kihagyja a vb-t
20/11/2022 - 08:21