Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Aki nagy eredményre készül, az nem játszik a riválisok elkerülésére Santos szerint

Eurosport Magyarország

Publikálva 01/12/2022 - 17:16 GMT+1

Nem a brazilokat szeretné elkerülni, hanem egy nappal több pihenőt szeretne csapatának Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ezért tartja fontosnak, hogy az élen végezzenek a katari világbajnokság H csoportjában.

Fernando Santos, SNTV

Fotó: SNTV

A szakvezető a dél-koreaiak elleni pénteki találkozójukat felvezető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nem ugyanaz három, mint négy nap pihenővel játszani a következő mérkőzést.
"Amikor egy ilyen tornán veszel részt és nagy eredményt szeretnél elérni, nem foglalkozol ilyesmivel. Megértem, hogy felmerül ez a gondolat, de sem én, sem Tite nem fogunk aggódni emiatt" - utalt a G csoportban élre várt brazilok elkerülésére vonatkozó felvetésekre.
Santos hangsúlyozta: sokkal fontosabb a plusz egy nap pihenő, amit azzal érhet el a portugál válogatott, hogy elsőként végez a négyesében.
A H csoport győztese kedden játszik a G csoport másodikjával, míg a H jelű kvartett másodikja már hétfőn a G csoport elsőjével. Két forduló után a G-ben Brazília, a H-ban Portugália áll az élen egyformán két győzelemmel.
A szövetségi kapitány megerősítette, hogy Nuno Mendes, aki az uruguayiak elleni hétfői mérkőzésen megsérült, nem lesz már bevethető a világbajnokságon, de saját kérésére a csapattal marad, amihez klubja, a Paris Saint-Germain is hozzájárult.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés