Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kitennék Ronaldót a válogatott kezdőjéből a portugál szurkolók?

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/12/2022 - 06:28 GMT+1

Cristiano Ronaldo mindig is nagy népszerűségnek örvendett Portugáliában, pontosan ezért meglepő, hogy az A Bola szavazói 70%-ban azt mondták, leültetnék a kispadra az ötszörös aranylabdást a Svájc elleni mérkőzésen. Ronaldo mindhárom mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és eddig egy góllal járult hozzá a portugálok teljesítményéhez.

Foci-vb: Így edzenek Cristiano Ronaldóék a nyolcaddöntőre

Már Portugáliában sem bánnák, ha Cristiano Ronaldo kevesebb szerepet kapna?
Meglepő végeredménnyel zárult az A Bola nevű portugál lap szavazása, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy az olvasók beraknák-e a válogatott kezdőjébe Cristiano Ronaldót. A szavazást nagy arányban a nem szavazatok nyerték meg, 70% vélte úgy, hogy okosabb lenne padra ültetni a csapat legnagyobb sztárját.
Portugália nem mutatott meggyőző játékot a csoportkör során, viszont ennek ellenére is probléma nélkül teljesítette a világbajnokság első szakaszát, Dél-Korea ellen még pihentetni is tudott Fernando Santos szövetségi kapitány. A nyolcaddöntőben Svájc vár a portugálokra, amely Brazíliától csak 1-0-ra kapott ki, Kamerunt és Szerbiát pedig megverte a csoportkörben.
A portugál csapatban az első három forduló során Bruno Fernandes járult hozzá a legtöbb találathoz, kétszer ő maga volt eredményes, két másik gólnál pedig előkészítőként funkcionált. Ronaldo ezen a világbajnokságon egy gólt lőtt, a Ghána elleni találkozón az általa kiharcolt és értékesített tizenegyessel került előnybe a 2016-os Európa-bajnok.
CR a Manchester Unitedben sem villogott az ősszel – ennek okairól hosszasan beszélt a rengeteg helyen idézett interjújában – így várható volt, hogy nem ez lesz élete világbajnoksága. A csoportmeccsek során érződött rajta, hogy még nem igazán lendült formába, a helyzetei megvoltak, a gólok viszont egyelőre hiányoznak.
Az online szavazásokat természetesen fenntartásokkal kell kezelni, egyáltalán nem biztos, hogy hűen tükrözi a portugál szurkolók véleményét. Sok jelentősége abból a szempontból pedig nincs, hogy amíg Santos a válogatott kapitánya, aligha kell féltenie a pozícióját a csapatban, bármit is írnak a portugál lapok.
Van még helye Ronaldónak a portugál válogatott kezdőjében?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés