Carlo Ancelotti nem tartotta magában a véleményét a feltételezésekkel kapcsolatban.
Karim Benzema csodálatosan játszott a 2021/22-es szezonban, 46 mérkőzésen 44 gólig és 15 gólpasszig jutott. Teljesítményével a Real Madridot a Bajnokok Ligájában és a spanyol bajnokságban egyaránt győzelemre vezette, idén októberben az Aranylabdát is megkapta. A mostani szezonja viszont kevésbé alakult pozitívan: különböző sérülései miatt mindössze hét bajnokin lépett pályára.
Mindez azt jelenti, hogy Benzema a világbajnokságnak viszonylag frissen vághat neki – Vinícius Júnior például kétszer annyi időt töltött a pályán – ami elegendő volt ahhoz, hogy különböző összeesküvés-elméletek kapjanak szárnyra. Például, hogy Benzema számára most a válogatott élvezi a prioritást, és tudatosan hagyta ki a mérkőzéseket a jobb világbajnoki szereplés érdekében.
Foci-vb
Giroud a világ legalulértékeltebb csatáraként döntötte meg Henry gólrekordját
TEGNAP - 15:39
Az elmélettel kapcsolatban Carlo Ancelotti is megosztotta a véleményét – természetesen a vezetőedzőt a feltételezés is felbosszantotta. „Próbált játszani, de kellemetlen érzései voltak, nem tudott visszatérni. Nem komoly a dolog. Azon igyekezett, hogy elérhető legyen, ám nem volt rá képes” – fogalmazott az edző.
„Karim a legcsalódottabb. Úgy fog a világbajnokságra elmenni, hogy nincsenek meg mögötte azok a játékpercek, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy megfelelő állapotban legyen. Van egy kisebb problémája, semmi durva, egyénileg végzi az edzéseket, ahhoz viszont nem érezte elég jól magát, hogy játékra jelentkezzen.”
Benzema többnyire izomsérüléssel bajlódott a szezon során, és az is kérdéses, felépül-e teljesen a világbajnokság kezdetéig. Ezek az előjelek valóban nem optimálisak a katari tornát megelőzően, pláne, hogy legutóbb október közepén lépett pályára. Amennyiben a vb-n sem tud teljes erőbedobással játszani, Olivier Giroud-ra hárulhat nagyobb feladat a címvédő franciáknál.
Foci-vb
Giroud rekorder lett, Mbappé duplázott, Franciaország újabb lépést tett a címvédés felé
04/12/2022 - 17:12
Foci-vb
Megint csak Messi cipeli az argentinokat, de mire lesz ez elég?
30/11/2022 - 15:34