Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bejezte pályafutását a belgák vb-bronzérmes védőklasszisa, máris kapott új feladatot

MTI

Publikálva 21/01/2022 - 16:46 GMT+1

A belga Thomas Vermaelen befejezettnek tekinti labdarúgókarrierjét, a sportágtól azonban nem távolodik el, ugyanis csatlakozik a válogatott szakmai stábjához.

Thomas Vermaelen

Fotó: Getty Images

Vermaelen visszavonult, a belga válogatott szakmai stábjának lett a tagja

Vermaelen kiemelte: nagyon várja már az új kihívást. Öröm, egyben megtiszteltetés számára, hogy segítségére lehet Roberto Martínez szövetségi kapitánynak a válogatottat felkészítésében a katari világbajnokságra - tette hozzá.
Martínez hangsúlyozta, hogy Vermaelen klubjaiban és a nemzeti csapatban szerzett tapasztalata nagy segítséget jelent majd a stábjának, és ez a feladat "természetes átmenetet" jelent számára.
A válogatott szakmai stábjában a közelmúltban üresedett meg egy pozíció, miután decemberben távozott Shaun Maloney, aki a skót Hibernian vezetőedzője lett.
A 36 éves Vermaelen 2006-tól volt válogatott, még szerepelt a tavaly megrendezett Európa-bajnokságon, 85 alkalommal lépett pályára a gárdában. A keret tagja volt a 2014-es és a 2018-as világbajnokságokon, utóbbin bronzérmes lett.
Klubkarrierje során volt az Ajax Amsterdam, az RKC Waalwijk, az Arsenal, a Barcelona, az AS Roma és legutóbb a japán Vissel Kobe játékosa. A japán együttes december közepén jelentette be a védő távozását, miután lejárt a szerződése.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés