Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Álomduó vezetheti a harmadik világbajnoki címéig Argentínát

Minich Réka

Frissítve 17/12/2022 - 13:33 GMT+1

Vasárnap harmadjára lehet világbajnok Argentína, amihez az is kellett, hogy idén végre ne csak Lionel Messiről szóljon az egész csapat. Az argentin válogatott egyik legnagyobb meglepetése Julian Alvarez teljesítménye, akiről kevesen gondolták, hogy Angel di Maria és Lautaro Martinez mellett beférhet a kezdőbe, az elődöntőben mégis duplázni tudott.

CNN Show: Qatar 2022 Argentína 3-0-ra verte Horvátországot és bejutott a döntőbe

10 évesen még aláírást és közös fotót kért Messitől, most együtt lehetnek világbajnokok.
Julian Alvarez duplázni tudott Horvátország elleni az elődöntőben, ami után felbukkantak a gyerekkori videói, amin céljairól beszélt.
„Az az álmom, hogy világbajnokságon játszhassak. Messi a példaképem.”
Azóta eltelt 11 év és Alvarez Messi oldalán készülhet a világbajnoki döntőre. Az elődöntőben Alvarez kiharcolt egy büntetőt – amit Messi váltott gólra – majd lőtt két gólt. Ritka pillanat ez a fiatal csatár életében, hiszen a Manchester Cityben és az argentin válogatottban is kevés figyelem jut rá a szupersztárok mellett.
A világbajnokság előtt még az is nagy szó volt, hogy egyáltalán bekerült a keretbe, arra nem sokan fogadtak volna, hogy a kezdő közelébe kerülhet Angel di Maria és Lautaro Martinez helyén. Az első két mérkőzésen még csak kiegészítő szerep jutott Alvareznek, a szaúdiak és a mexikóiak ellen is csak néhány percre cserélte be Lionel Scaloni.
Az utolsó csoportmeccsen viszont eljött az ő pillanata, ő lőtte a második gólt, amivel eldöntötte a mérkőzést.
Az Ausztrália elleni nyolcaddöntőben meglett a második gólja is a világbajnokságon, ami elég is volt arra, hogy a Hollandia elleni negyeddöntőben már a kezdőbe kerüljön. A Horvátország elleni elődöntőn már főszerepet játszott, Lionel Messi nem is győzte dicsérni a meccs után:
Lehetőséget adott számunkra, az egész világbajnokság alatt nagyon fontos tagja a csapatunknak.
A döntőben már nem valószínű, hogy Scaloni kísérletezne az összeállítással, így borítékolhatóan Alvarez lesz a kezdőcsatár Franciaország ellen is. A német ARD szakértőjeként dolgozó, korábbi német válogatott Bastian Schweinschteiger így nyilatkozott a fiatal támadó szerepéről az elődöntő után:
„Di Maria megint csak a kispadon ücsörgött 90 percen keresztül, de látjuk hogy milyen jól játszott Alvarez. Nagyon jól kijön Messivel, remekül kiegészítik egymást a pályán. Alvarez sokat dolgozik, ráadásul két gólt is szerzett.”
Julian Alvarez tehetségét már nagyon korán felfedezték hazájában. Egy korábbi edzője, Piero Foglia így mesélt róla:
„A legjobb tulajdonsága mindig is a mentalitása volt. Jobb volt a csapattársainál és az ellenfeleinél, de nem csak a tehetsége miatt. Ahogy edzett, a szerénysége,ezek mind kiemelték a többiek közül. Mindig azzal viccelődtem, hogy egy igazi különlegességet edzünk, de végül nekem lett igazam.”
Alvarez ennek ellenére csak 15 évesen került igazi nagycsapathoz, a River Plate igazolta le. Alfredo Alonso viszont egyáltalán nem őt kereste, hanem egy kapust próbált megszerezni, de amikor meglátta Alvarezt a pályán, nem volt kérdéses, hogy leigazolják.
Megláttam és leesett az állam.
Megkérdeztem a csapatát, hogy el tudják-e küldeni egy próbajátékra, de mondták, hogy nem tudják neki kifizetni. Végül egy barátom segítette ki a srácot, az első edzése után pedig egyértelmű volt, hogy kell a Rivernek.”
Végül Alvarez 122 meccset játszott a River Plate mezében, ahol 54 gólt lőtt és 31 gólpasszt osztott ki, ráadásul mindent megnyertek Dél-Amerikában. Nyáron a Manchester City igazolta le, de egyelőre csak epizódszerepet kapott Erling Haaland mögött. Alonsonak viszont nincsenek kétségei, hogy Haalanddal is meglesz az összhang:
„Angliában is jól fog neki menni a Vikinggel. Julian jól bánik a labdával, Haaland meg egy igazi vadállat a kapu előtt.”
A világbajnokságon nyújtott kimagasló teljesítménye után az önbizalmával biztos nem lesz gond az argentinnak, már csak az a kérdés, hogy Pep Guradiola mennyi szerepet szán neki tavasszal. Előtte viszont még ott a világbajnoki döntő, ahol Franciaország lesz az ellenfél, vasárnap délután 4 órától.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés