Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Foci-vb: Anglia átgázolt Szenegálon, jöhet a franciák elleni rangadó

Eurosport Magyarország

Frissítve 04/12/2022 - 22:11 GMT+1

Foci-vb: Az angol válogatott vasárnap este 3-0-ra legyőzte Szenegál együttesét a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Foden, Kane és Bukayo Saka

Fotó: Getty Images

Vb-2022 - Könnyed angol siker és továbbjutás

A legutóbb negyedik helyezett angol csapat szombaton a címvédő francia együttes ellen lép pályára a negyeddöntőben.

Eredmény, nyolcaddöntő:
  • Anglia-Szenegál 3-0 (2-0)
al-Hor, 65 985 néző, v.: Ivan Barton (salvadori)
gólszerzők: Henderson (39.), Kane (45+2.), Saka (57.)
sárga lap: Koulibaly (76.)

I. félidő:
  • 39. perc: gyors támadást vezetett Anglia a bal oldalon, Foden sarokkal Kane-hez játszott, aki a felezővonaltól nem messze Bellinghamet szöktette, a szélső pedig középre tálalt, ahol az érkező Henderson a kapuba továbbította a labdát (1-0).
  • 45+2. perc: egy villámgyors kontra végén Shaw Kane-hez passzolt, aki a tizenhatoson belül a kapussal szemben nem hibázott (2-0).
II. félidő:
  • 57. perc: Foden ment el szépen a bal oldalon, majd középre tálalt a teljesen üresen érkező Saka elé, aki a kimozduló Mendy mellett a kapuba pörgetett (3-0).

Az első percek tapogatózó futballja után az angolok vették át az irányítást és állandósították jelenlétüket a szenegáliak térfelén. Kane-ék elsősorban a szélekről próbáltak építkezni, az első negyedórában viszont nem jutottak el komoly helyzetig.
A folytatásban sem változott sokat a meccs képe, igaz, amíg az angolok képtelenek voltak valódi veszélyt teremteni riválisuk kapujánál, addig a keveset kockáztató szenegáliak két labdaszerzés után két komolyabb lehetőséget is kialakítottak, a másodiknál Pickfordnak kellett nagy bravúrt bemutatnia.
Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese ezt követően némileg váratlanul vezetést szerzett, amely után egyértelműen riválisa fölé nőtt, és a játékrész utolsó pillanataiban - Kane válogatottbeli 52. góljával - egy gyors kontra végén megduplázta előnyét.
A fordulás után hármat cserélt a szenegáli kapitány, a csapat pedig igyekezett nyíltabban játszani, de ezzel nem lett veszélyesebb az angol kapura, a védekezése viszont fellazult, amit alig tíz perc után Saka kihasznált.
A harmadik gól után már nem maradt izgalom a mérkőzésben, Anglia nagyon könnyedén nyerte meg a mérkőzést és jutott be a legjobb nyolc közé.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés