Solskjaer játékosként focizott Manchesterben Ferguson irányítása alatt, minden idők egyik legsikeresebb menedzsere szerint már akkor is kitűnt, hogy a norvég komolyan gondolja az edzősködést.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, dokumentumfilm készül Sir Alex Ferguson életéről, mely a brit mozikban május végétől kerül bemutatásra, Magyarországon pedig május 31-től az Amazonon lesz elérhető. A dokumentumfilm kapcsán a BBC készített interjút a legendás edzővel, ahol többek között a United mostani eredményei és Marcus Rashford jótékonysági akciója is szóba kerültek.
A Manchester United utoljára a 2012/13-as szezonban, még Ferguson irányítása alatt nyerte meg az angol bajnokságot. Solskjaer az első menedzser a skót visszavonulása óta, akivel két egymást követő évben is a legjobb négyben végez a Premier League-ben az együttes. A manchesteriek jelenleg második helyen állnak a tabellán, és bejutottak az Európa-liga döntőjébe. Ferguson szerint a Manchester Unitednél mindig is fontos volt a fiatal játékosok szerepeltetése, ezt Solskjaer is szem előtt tartja.
Labdarúgás
SAJTÓHÍR: KYLIAN MBAPPÉ MARAD PÁRIZSBAN
21/05/2022 15:04
„Már fiatal tartalékként, mikor a kispadon ült, jegyzeteket készített az edzésekről. Megvolt benne az akarat, hogy menedzser legyen, és egy olyan klubnál, mint a Manchester United, ami kétség kívül egy igazi eredménygyár.”

Ole Gunnar Solskjaer

Fotó: Getty Images

Ha nem érsz el eredményeket, feltesznek kérdéseket. Ő viszont ért el eredményeket, tényleg nagyon jól teljesit. S a legfontosabb a klub számára, hogy bevezetett fiatal játékosokat a csapatba, lehetőséget adott nekik.
Ferguson külön kiemelte Marcus Rashford pályán kívüli szerepvállalását. Az angol focista hírnevét kihasználva, kampányt indított azért, hogy a brit kormány az iskolai szünetek alatt is garantálja a diákok ingyenes étkeztetését, és a szerényebb körülmények között élő családok helyzetének javításáért is fellépett.
„Nagyon büszke voltam Rashfordra, amiért ilyen fiatalon megtette ezt. Azt hiszem, mindenki tisztelte őt ezért, mégsem szállt el magától. Továbbra is becsületes munkát próbál végezni, mint ahogy azt elvárják tőle.”

marcus_rashford (2)

Fotó: Eurosport

Ferguson a legsikeresebb edzők közé tartozik két Bajnokok Ligája, öt FA-kupa és 13 Premier League-győzelmével. Solskjaer és a United idei szezonjának méltatása mellett kiemelte, hogy több olyan menedzser is akad a Premier League-ben, aki újdonságot visz a játékba, különösen Kloppot és Guardiolát dicsérte.
„Azt hiszem, vannak olyan fiatalok, akik tele vannak lendülettel, mint például Klopp. Elismerésre méltó az a lendület, amit Liverpoolba vitt, vagy az a munka, amit Pep Guardiola a Cityben elvégzett” - jegyezte meg a 79 éves skót szakember.
2018-ban életmentő műtétet kellett végrehajtani Fergusonon, miután agyvérzést kapott, majd napokig az intenzív osztályon ápolták. Ferguson elárulta, a műtétet követően legnagyobb félelme az volt, hogy örökre elveszíti emlékeit, hálásnak érzi magát, hogy ez nem történt meg, és ajándékként tekint az elmúlt három évre.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Premier League
Egy elérhetetlen rekord nyomában – egyre közelebb a Liverpool, de a neheze most jön
04/05/2022 09:32
Premier League
Ten Hag kinevezése okos húzás, de így is nagy változásokra lesz szükség Manchesterben
21/04/2022 18:15