Felajánlotta lemondását André Villas-Boas, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzője, nem sokkal később a klub felfüggesztette állásából a trénert, és fegyelmi eljárást indított ellene.

A portugál szakember a keddi sajtótájékoztatón - melyen bejelentette távozási szándékát - azzal indokolta lépését, hogy a klub vezetősége akarata ellenére vette kölcsönbe a középpályás Olivier Ntchamet a Celtic Glasgow-tól, és erről a sajtóból szerzett tudomást. Azt pedig, hogy a szélső Nemanja Radonjic a Herthához kerül kölcsönbe, hétfőn 22.30 órakor tudta meg. Hozzátette, semmiféle követeléssel nem él a klub felé.
A francia klub délután közleményben erősítette meg, hogy a trénert felfüggesztik állásából, fegyelmi eljárást indítanak ellene, és szankciókra számíthat, mert elfogadhatatlan, amit a sajtótájékoztatón mondott. Jelezték azt is, hogy a szakember közelmúltban tett cselekedetei és megnyilvánulásai "komoly károkat" okoztak a marseille-i egyesületnek, valamint az ott dolgozóknak.
Foci-vb
Gavi nélkül edzett a spanyol válogatott a németek ellen elért döntetlen után
EGY ÓRÁJA
A 43 éves tréner 2019 nyarán ült le az OM kispadjára, eddig 60 mérkőzésen irányította a csapatot, amellyel 29 győzelmet aratott 13 döntetlen és 18 vereség mellett. Villas-Boas szerződése az idény végéig szól.
Szombaton mintegy két-háromszáz szurkoló petárdákkal, tűzijátékokkal, füst- és fénygránátokkal vonult Marseille utcáira, majd közülük néhányan behatoltak az együttes edzőközpontjába pár órával a Rennes elleni hazai mérkőzés előtt, és ott gyújtogattak, majd a rendőrökkel is összecsaptak. Az elégedetlenkedők a klubvezetés távozását követelték, egyesek közvetlenül a klubelnök Jacques-Henri Eyraud-nak címezték üzeneteiket. A találkozót később elhalasztották.
Az OM hátránya 22 forduló után 16 pont az éllovas Lille mögött.
MTI
Foci-vb
Irán ellen sorsdöntő mérkőzésre készül az Egyesült Államok válogatottja
2 ÓRÁJA
Foci-vb
A rosszul öregedő belga aranygeneráció hattyúdala lehet a 2022-es világbajnokság
2 ÓRÁJA