Szeptember 1-én éjfélkor Olaszországban is lezárult az átigazolási időszak. A La Gazzetta dello Sport keddi száma némileg vicces címmel ("Juve, óvakodj a farkastól!"), érdekes elemzést készített a Serie A-ban történt játékosmozgásokról. Az olasz sportújság osztályozta is a csapatokat, az érkező játékosok minőségét, és a bevételi oldalt is figyelembe véve.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Roma csapta erősített a legjobban (8-as osztályzat), a Napoli ellenben eléggé elmaradt a többiektől (5,5). A Milan Torres megszerzésével húzott nagyot, Saviolát pedig az utolsó pillanatban igazolta le a Hellas Verona.

Fotó: Eurosport

A Roma, bár 22.3 milliós mínusszal zárta az átigazolási időszakot,de igazán minőségi játékosokat szerzett. Rudi Garcia csapatához 14-en érkeztek a nyáron (köztük a várhatóan alapemberként szerepet kapó Cole-Iturbe-Manolas hármas) és 8-an távoztak. A legnagyobb név kétségtelenül Benatia, aki 26 millió euróért cserébe került a Bayern Münchenhez.
Liga
A Real megmutatta, miért kell a 94. percig harcolni
10 ÓRA

A Roma 55,3 millió költött az átigazolási piacon, és 33 millió euró bevételre tett szert.

Fotó: Eurosport

A címvédő Juventus 17.8 millió eurót költött, igaz csak egy olyan játékost szerzett (Evra), aki várhatóan végig stabil pontja lesz a csapatnak. Alvaro Morata volt a nyár második legdrágább olaszországi igazolása, de az ő várható szerepére - már csak a sérülése miatt is -  még nehéz tippelni.

Sárgával az új érkezők. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Az előző szezon bronzérmese, a Napoli nagyon "visszafogott" volt egész nyáron. De Guzman és az Espanyoltól megszerzett David Lopez nem rossz vétel, de talán nem velük fogja elérni a várt áttörést Rafa Benítez. Ki tudja, ha a Napoli bejut a BL csoportkörébe, minden másként alakul...
A Milan ellenben kihozta a maximumot ebből az átigazolási időszakból. A csapat 33.1 millió eurós bevételre tett szert, miközben négy - várhatóan alapembernek számító - labdarúgót igazolt. Diego Lopez és Alex a védelem, Ménez és Fernando Torres a támadósor vezére lehet. És akkor még ott van a Chelseatől kölcsönvett Van Ginkel.
Mario Balotelli elengedése szintén jó húzás volt. Alig 19 hónappal azt követően, hogy az olasz válogatott csatárt megszerezte a Manchester Citytől, a Milan megint csinált egy 20 millió eurós üzletet. Ugyanis épp annyiért engedte el most Balotellit, amennyiért 2013. januárjában megszerezte. Miközben a támadó nem lett fiatalabb. Nem mellesleg Gallianiék "megszabadultak" egy idényenként nettó 7.3 millió eurót kereső játékostól. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy a Kaká-Robinho kettős elengedésével közel 13 milliót spórolt a csapat, a Milant minden dicséret megilleti.

Sárgával az új érkezők. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Serie A
Büntetőt hibázott a Milan, mégis nagyon megverte a Juventust
10 ÓRA
Serie A
Belháborúval nehezítve várja a Milan a Juventus elleni sorsdöntő rangadót
14 ÓRA