Újabb bajnoki cím, ideális kapcsolat Pirloval és visszakerülni Európa nyolc legjobb csapata közé.
Ezekkel a célokkal vág neki a torinói szerepvállalásának Massimiliano Allegri. A Juventus új edzője.
Utóbbi mondatot még szokni kell azért.
Euro 2020
A csodatevő újra megvillant, de mihez kezdünk majd nélküle?
EGY ÓRÁJA
Még akkor is, ha a livornói születésű Allegri kiskorában nagy Juve szurkoló volt, a szobája falán természetesen Platini posztere figyelt. Később a Milan edzőjeként erről csak annyit mondott: "Mindig is szerettem az intelligens játékosokat".
Nehéz feladatot kapott, legalább annyira nehezet, mint Mourinho távozása után Benítez, a BL győztes Internél. Emlékezhetünk, a spanyol szakembert 25 tétmeccs után elküldték...
Conte távozása után, Allegri érkezése egyértelmű volt. Legalábbis a torinói vezérkar szemében. Mindenki (Agnelli, Marotta) rá szavazott, Mancinival fel sem vették a kapcsolatot. Egyedül Pavel Nedvedet kellett meggyőzni, aki kitartott az Inter és a Manchester City korábbi edzője mellett.
A szurkolók tüntetnek, szerintük a lehető legrosszabb döntés született. Féltik a csapatot. Azt mondják, Conte öröksége teljes egészében lerombolásra kerül. Persze, az sem mellékes szempont, hogy egy volt Milan edző érkezik. Ott figyelnek az ilyesmire.

A Cagliarinál az év edzője volt, 2011-ben bajnok lett a Milannal

Fotó: Eurosport

Közben a Juve máris hátrányba került az átigazolási piacon, hisz a Veronával fantasztikus évet futó Iturbe a Romát választotta. Pár napja még a Juventus tűnt biztos befutónak.
Allegri felesége (Gloria Patrizi) mindeközben zárolta a Twitter oldalát. Miért?
Talán, mert megszámolni is nehéz, hogy a múltban hány Juventust sértegető hozzászólást írt. Ezek azonban már nem elérhetőek.
"Majd az eredmények beszélnek helyettem, a győzelmekkel próbálom meggyőzni a szurkolókat" - mondta a kétéves szerződést aláíró Allegri. Akit a pletykák szerint jó ideig csak Adriano Galliani védett meg a Milannál (nem volt éppenséggel Silvio Berlusconi kedvence), s aki azzal a Cagliarival lett az év edzője, ahol a nem épp türelméről és átgondolt döntéseiről híres Massimo Cellino volt az elnök.
Allegri lehet, hogy nehezebb feladatot kapott, mint pár éve Rafa Benítez...

1. kép: Az előző idényben látott Juventus. 2.kép: A várható játékrendszer, irányító középpályással 3.kép: A várható játékrendszer, Pirlo nélkül. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Euro 2020
Rossi: A srácok félelem nélkül játszanak, a világelittel is felveszik a versenyt
2 ÓRÁJA
Labdarúgás
Már nem lesz döntő szerepük az idegenben lőtt góloknak a fociban
4 ÓRÁJA