Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Arsene Wenger elmondta, kik lesznek az Európa-bajnokság esélyesei

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/01/2024 - 15:15 GMT+1

Arsene Wenger, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fejlesztési igazgatója szerint Franciaország és Anglia mellett Portugália tekinthető a nyári németországi Európa-bajnokság esélyesének, míg a házigazdák válogatottja "érdekes szerepet" tölthet be a tornán a közelmúltban elért gyengébb eredményei ellenére.

Thomas Muller gólöröme, a Németország-Franciaország mérkőzésen

Fotó: Getty Images

A 74 éves szakember - aki 1996-tól 2018-ig az Arsenal vezetőedzője volt - egy szerdán közölt interjúban úgy fogalmazott, hogy a magyarokkal, valamint a skótokkal és a svájciakkal azonos csoportban szereplő németek számára sokat jelenthet majd a hazai pálya.
"Fontos lesz, hogy megnyerjék az első mérkőzésüket, mert azzal nőhet az önbizalmuk, miközben lassan de biztosan kiépítik az országban a futball-lázat" - mondta.
A Nationalelf az A csoportban június 14-én játssza a nyitómeccset Skócia ellen, majd Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványaival csap össze június 19-én, június 23-án pedig Svájccal mérkőzik.
A német válogatott a 2021-ben - részben Budapesten - rendezett legutóbbi Eb-n a nyolcaddöntőben, az utolsó két világbajnokságon pedig a csoportkörben esett ki, de Wenger szerint nem szabad az utóbbi néhány év kevésbé eredményes időszaka alapján megítélni a csapatot.
"Lehet, hogy még jól is jön nekik, hogy most nincs olyan nagy eufória körülöttük, nem várnak tőlük sokat, így a válogatott csak pozitív meglepetést képes okozni" - vélekedett a francia szakember.
picture

Arsene Wenger a 2022-es katari világbajnokságon - Fotó: Franck Fife

Fotó: AFP

Wenger azt mondta, 2018-ban világbajnok, 2022-ben pedig vb-ezüstérmes honfitársai mellett Anglia és Portugália tűnik jelenleg a legesélyesebbnek az Európa-bajnoki címre.
"Olyan érzése van az embernek, hogy a francia válogatottal semmi rossz nem történhet, mert a játékosai annyira könnyedén és önbizalommal telve futballoznak. De az angolok érettebbnek tűnnek, mint valaha, ráadásul Gareth Southgate szövetségi kapitány hosszú évek óta irányítja a csapatot, ezért nehéz lesz őket legyőzni. Portugália pedig nagyon tehetséges játékosokból áll, és rendelkezik a szükséges tapasztalattal is" - fejtette ki Wenger.
picture

Francia válogatott

Fotó: Eurosport

A magyar válogatott - amely veretlenül, csoportelsőként jutott ki az Eb-re - a svájciak ellen kezd június 15-én Kölnben, majd a németekkel és a skótokkal Stuttgartban találkozik.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés