Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vészbehívó - ez lesz az Eb slágerszava a járvány árnyékában

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/06/2021 - 21:46 GMT+2

Újabb fertőzés a spanyol válogatottnál

Llorente-Atletico.jpg

Fotó: Eurosport

Sergio Busquets után Diego Llorente koronavírustesztje is pozitív lett a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottnál.

A spanyol futballszövetség szerda hajnalban közölte, hogy a 27 éves játékos elhagyja a csapat madridi edzőtáborát, társai pedig egyéni edzésekkel folytatják a felkészülést.
Hétfő reggelre a csapatkapitány Busquetsről derült ki, hogy koronavírusos, azóta a spanyol együttes csak szigorú korlátozások betartásával tud edzeni.
Luis Enrique szövetségi kapitány kedden hat labdarúgónak küldött vészbehívót, ők azonban a többiektől elkülönítve tréningeznek, hogy szükség esetén bármikor csatlakozni tudjanak a csapathoz. Szerdán aztán Luis Enrique döntése nyomán ehhez a hat futballistához csatlakozott még 11 játékos az U21-es keretből.
Szerda este a helyi szövetség azt jelentette, hogy a többi játékos és a stábtagok teszteredménye negatív lett, de a következő napokban újabb vizsgálatok várnak a kerettagokra.
A spanyolok csoportellenfelei közül a svédeknél is volt pozitív teszt, kedden Dejan Kulusevskiről, valamint Mattias Svanbergről derült ki, hogy fertőzött, ezért őket elkülönítették a társaktól.
A társházigazda spanyolok hétfőn éppen svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés