Kevin De Bruyne, a belga válogatott sztárja bokaszalag-szakadással játszotta végig péntek este az Olaszország elleni negyeddöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Manchester City középpályása a 2-1-re elveszített találkozót követően mondta el újságíróknak, hogy a nemzeti együttes orvosainak köszönhetően tudta vállalni a játékot a legjobb nyolc között, azok után, hogy múlt vasárnap a portugálok ellen a második félidő elején le kellett őt cserélni.

Premier League
Haaland a Cityben: ha van ideális középcsatár Guardiola számára, ő az
12/05/2022 18:01
Számomra ez a 4-5 hét nagyon furcsa volt, de szeretném megköszönni az orvosi csapatnak a támogatását
- mondta a 30 éves futballista.
"Csoda volt, hogy pályára léphettem, mert egyértelműen van egy szakadás a bokámban. Úgy éreztem, játszanom kell a hazámért, sajnálom, hogy nem tudtam többet tenni."
De Bruyne kálváriája a májusi Bajnokok Ligája-döntőben kezdődött, amikor súlyos arcsérülést szenvedett, amiből éppen az Eb rajtjára sikerült felépülnie, csapata első mérkőzésén viszont még csak csere volt. Később egyre jobban belejött a játékba, a nyolcaddöntőben elszenvedett sérülése után viszont úgy tűnt, nem segíthet már a csapatának, a pénteki meccsre mégis sikerült bevethető állapotba hozni.
Játéka ellenére azonban a világranglista-vezető belga együttes kikapott az olaszoktól és kiesett.
Nehéz torna volt ez a számunkra, sok sérülést szenvedtünk el, de harcoltunk a végsőkig"
- mondta keserűen De Bruyne.
"Olaszország jobb volt nálunk az első félidőben, a másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztunk. Egyenlíthettünk volna, de sajnos nem sikerült. A jövő évi világbajnokságon újra megpróbáljuk, de most a legfontosabb számomra, hogy felépüljek."
Forrás: MTI
UEFA Bajnokok Ligája
Kevin de Bruyne: BL-t kell nyernünk, hogy másképp nézzenek ránk
04/05/2022 13:46
UEFA Bajnokok Ligája
Nem tudta lerázni magáról a Manchester City a Real Madridot, de lépéselőnyben várhatják a folytatást
26/04/2022 21:05