A németek balhátvédje lett a címlapsztár, nem Cristiano Ronaldo.

Az Atalanta játékosát, Robin Gosenst választotta az UEFA a meccs emberének, miután két assziszttal és egy góllal koronázta meg a Nationalelf balszélén mutatott játékát.
A 26 éves játékos ellopta a show-t a müncheni Allianz Arénában lejátszott hatgólos thriller után, és az embernek az az érzése, hogy még jobban élvezte ezt a sikert, mert a múltban volt egy kínos pillanata Ronaldóval.
Serie A
Lehet, hogy CR marad a Juvéban, de nem ő lesz a támadósor legfontosabb láncszeme
19/07/2021 11:00
Gosens a Serie A-ban egy alkalommal a Juventus szupersztárjától kérte volna el annak mezét. Az ötszörös aranylabdásnak viszont nem volt kedve trikót cserélni, a német pedig megalázva érezte magát.
A történetet Az álmok megérik című életrajzi könyvében idézte fel. "A Juventus elleni meccs után megpróbáltam beteljesíteni az álmomat, hogy Ronaldo-mezem legyen” - írta Gosens a goal.com szerint. "A végső sípszó után odamentem hozzá, de Ronaldo nem fogadta jól a kérésemet. Megkérdeztem: ’Cristiano, megkaphatom a trikódat?’ Rám sem nézett, csak annyit mondott: ’Nem!’ Teljesen elpirultam és szégyelltem magam. Arrébb mentem, mert kicsinek éreztem magam. Ismerjük azt a pillanatot, amikor valami kínos dolog történik, és körülnézünk, hogy észrevette-e valaki? Én is ezt éreztem, és megpróbáltam elrejteni a szégyenemet."
Mulatságos módon Gosens bergamói csapattársa, Hans Hateboer megajándékozta őt egy Ronaldo-mezzel, és megörökítette megfizethetetlen reakcióját, amikor az öltözőben kibontotta az ajándékot.
A szombati meccs után azonban tényleg Ronaldónak kellett volna elkérnie Gosens mezét. A holland Heracles Almelo egykori játékosa ezúttal nem Ronaldo mezét kérte a meccs után, hanem energikus és látványos teljesítményért begyűjtötte a megérdemelt meccs embere-díjat.
"Most nem kértem el tőle a mezét, mert élvezni akartam a győzelmet és ezt az estét" - mondta Gosens a Sky Sport Italiának a mérkőzés után.
Gosens az Atalanta edzőjének, Gian Piero Gasperininek ajánlotta a Portugália elleni gólörömét. A 26 éves játékos főszerepet játszott csapata 4-2-es győzelmében. Annak ellenére, hogy egy korai gólját nem adták meg, a második félidőben sikerült betalálnia, miután gólpasszt adott Kai Havertznek.
Európa egyik legkiválóbb balhátvédjének találata a második volt a német válogatottban hét meccs alatt, korábban, az Euro 2020 kezdete előtt a Lettország elleni 7-1-es barátságos győzelem alkalmával volt eredményes. Miután tavaly szeptemberben debütált Joachim Löw együttesében, ez a posztját tekintve kiváló adat.
Gosens klubszinten a legeredményesebb szezonja után érkezett a tornára, hiszen 11-szer talált be a Serie A-ban, és azt mondja, az Atalanta edzője volt az, aki kihozta belőle a gólvágót.
"Köszönetet kell mondanom Gasperini úrnak. Nagy hatással volt rám, és ezeket a tulajdonságokat, amelyek úgy tűnik, hogy ezelőtt szunnyadtak bennem, a bergamói játékrendszerrel csikarta ki belőlem. Már négy éve vagyok ott, és a magamévá tettem a rendszert. Olyan valaki vagyok, aki szeret részt venni a támadójátékban, és megvan bennem a dinamizmus is, hogy olyan gólt szerezzek, mint a mai." – nyilatkozta Gosens.

Joachim Löw és Robin Gosens

Fotó: Getty Images

Arról is kérdezték, hogy az Eb-n nyújtott teljesítménye miatt egy nagyobb csapat lecsaphat-e rá, de a bekk, akinek még két év van hátra az Atalantával kötött szerződéséből, azt mondja, hogy a torna után gondolkodik majd csak el a jövőjéről.
"Nem tudom még, mi lesz. A bergamói sportigazgató már írt nekem, és gratulált. Azt hiszem, most csak örülnek nekem, és büszkék arra, hogy jó meccset játszottam az Európa-bajnokságon. Bizonyára előfordul, hogy egy ilyen teljesítmény révén más csapatok radarjára is felkerülsz, de majd az Eb után megnézzük. Most teljes mértékben a tornára koncentrálunk, szeretnénk minél tovább jutni.”
Joachim Löw csapata a csoportkört június 23-án Magyarország ellen zárja Münchenben.
via Sportbible + goal.com

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Euro 2020
Az olasz válogatott mellett a Serie A is tarolt az Eb-n
13/07/2021 18:00
Euro 2020
10 játékos, aki az Eb-n nyújtott teljesítményével kiérdemelt egy nagy szerződést
06/07/2021 11:25