A belgák elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben elért 2-1-es siker után Roberto Mancini szövetségi kapitány és az olasz labdarúgó-válogatott játékosai is az együttes egyik legjobbja, Leonardo Spinazzola súlyos sérülése miatt szomorúak.

Az AS Roma balhátvédje nem csupán a nemzeti csapat, hanem az egész Eb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta eddig, a péntek esti, müncheni találkozó hajrájában azonban egy megindulásnál rosszul lépett és azonnal cserét kért. Egyelőre még nem lehet tudni a pontos diagnózist, de olasz lapok úgy tudják, hogy Spinazzola Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami azt jelentené, hogy hosszú hónapokig nem futballozhat.
"Nem ezt érdemelte. Ő a torna egyik legjobb játékosa, s akkor is az marad, ha több meccsen nem léphet már itt pályára" - mondta Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón Spinazzoláról, aki arcát a kezébe temetve zokogott a sérülése után. - "Nagyon szomorúak vagyunk. Sajnos komolynak tűnik a sérülése."
UEFA Nations League
Mancini: "Nagyon kemény és szívós a magyar csapat, fizikálisan kemény próbatétel elé állít bárkit"
06/06/2022 18:54
Óriási veszteség nekünk. Most már érte is meg szeretnénk nyerni a tornát
- nyilatkozta a meccs emberének megválasztott Lorenzo Insigne, az olaszok második góljának szerzője.
Mancini csapata teljesítményéről csak elismerően tudott beszélni:
"Nem hiszem, hogy a mérkőzése alatt lett volna akár egy olyan periódus is, amikor igazán szenvedtünk volna. Ahhoz, hogy legyőzz egy olyan csapatot, mint a belga, mindenkitől kiemelkedő teljesítményre van szükség, s minden futballistánk kiemelkedően játszott. Két gólt szereztünk és akár többet is lőhettünk volna. Úgy érzem, teljesen megérdemelt a sikerünk" - összegezte a találkozót az olasz szakvezető, akinek irányításával az együttes 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26. alkalommal nyert, ezzel tovább javította saját csúcsát.
Roberto Martinez, a belgák kapitánya együttese visszafogottabb első félidei játékával magyarázta elsősorban a vereséget.
"Olaszország csapata folyamatosan javult az elmúlt hónapokban. Látható, ahogy a győzelmektől egyre erősebbé vált. Ezért játszottak jobban az első félidőben. A másodikban már jobban futballoztunk és voltak lehetőségeink" - elmélkedett Martinez.
Szomorúak és csalódottak vagyunk, mert úgy érzem a játékosaimnak még nem kellene távozniuk a tornáról.
Az olasz válogatott a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Brutálisan erős csapatot lehetne összerakni a legjobb szabadon igazolható futballistákból
18/05/2022 16:48
Világbajnoki-selejtező UEFA
Mancini nem mond le a vb-selejtezős blamázs után
28/03/2022 12:42