Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Önbizalomtól duzzadó dánok várnak az előző Eb meglepetéscsapatára

Eurosport
Eurosport

Frissítve 25/06/2021 - 11:52 GMT+2

Az előző Európa-bajnokságon elődöntős walesi labdarúgó-válogatott az önbizalomtól duzzadó dán csapattal találkozik a részben budapesti rendezésű kontinenstorna első nyolcaddöntőjében, szombaton, Amszterdamban.

Dánia Labdarúgó Eb 2021

Fotó: Getty Images

A dánok - akik első meccsükön elvesztették egyik legjobbjukat, Christian Eriksent - a csoportkör utolsó fordulójában remek játékot mutatva, 4-1-es győzelmet arattak az oroszok felett, ezzel jutottak be a legjobb 16 közé.


Az együttes - amelynek teljesítménye mérkőzésről mérkőzésre javult - ugyanakkor először játszik majd idegenben, eddig ugyanis Koppenhágában szerepelt.
"Fantasztikus stadionban lépünk majd pályára, ahol normál körülmények között hihetetlen a hangulat. Nagyon várjuk az összecsapást" - nyilatkozta a találkozó előtt az Ajax stadionjáról Kasper Dolberg, aki 2016 és 2019 között az amszterdami klub játékosa volt. A támadó hozzátette, egyértelműen hiányozni fog nekik a dán közönség, de bízik abban, hogy az a kétezer szerencsés szurkoló, aki jegyet tudott váltani a hollandiai összecsapásra, ugyanolyan lelkesen fogja buzdítani őket, mint a koppenhágai közönség tette.
La Johan Cruyff Arena d'Amsterdam.
"Az otthonunktól távol sem változik a célunk és a játékstílusunk"
- tette hozzá Dolberg.
A dánok az oroszok elleni győzelem előtt a finnektől 1-0-ra, a végső sikerre is esélyesnek tartott belgáktól 2-1-re kaptak ki, így mindössze három ponttal, de a csoport második helyén jutottak tovább.
Az előző kontinenstornán meglepetésre elődöntős walesi együttes játéka a várakozások szerint ezúttal is nagyban függ majd Gareth Bale és Aaron Ramsey teljesítményétől. Rob Page szövetségi kapitány azt mondta, a céljuk nem változott az öt évvel ezelőttihez képest: olyan messzire szeretnének eljutni a tornán, amilyen messzire csak tudnak.
picture

Wales-Star Gareth Bale ist "stolz auf die Jungs"

Fotó: SID

"Nagy ambícióval várjuk a dánok elleni összecsapást, ugyanakkor nem vagyunk naivak és tudjuk, milyen nehéz dolgunk lesz. Láttuk a tornán lejátszott találkozóikat, elképesztő, amit csináltak, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, ha jó napunk van, bárkinek meg tudjuk nehezíteni a dolgát" - fogalmazott a tréner az európai szövetség honlapján.
A szakértők kiemelték, hogy a két középpályás mellett a dánoknak nagyon oda kell figyelniük Connor Roberts hatalmas bedobásaira is, azok ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek a kapu előtt.
picture

Connor Roberts of Wales celebrates with team mates after scoring their side's second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group A match between Turkey and Wales

Fotó: Getty Images

A walesiek a csoportkörben a Svájc elleni 1-1-es döntetlen után 2-0-ra legyőzték a törököket, majd 1-0-ra alulmaradtak az olaszokkal szemben.
Az amszterdami mérkőzés 18 órakor kezdődik a német Daniel Siebert sípjelére. A találkozó győztesére a negyeddöntőben a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár majd.
Várható kezdőcsapatok:
Wales:
Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Morrell, Allen - Bale, Ramsey, James - Moore
Dánia:
Schmeichel - Mahle, Vestergaard, Kjaer, Christensen, Wass - Höjbjerg, Delaney - Poulsen, Damsgaard, Braithwaite
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés