Olivier Giroud kissé sejtelmesen nyilatkozott a francia válogatott utolsó felkészülési mérkőzése utáni sajtótájékoztatón. Óvatosan, mégis úgy mondta, hogy mindenki megértse: nem kap elég labdát Mbappétól.

Kedd este, ötezer néző előtt a francia válogatott lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését. A Bulgária elleni 3:0 mégsem volt felhőtlen. A meccs utáni sajtótájékoztatón az egyébként két gólt szerző Olivier Giroud fogalmazott sejtelmesen egy újságírói kérdésre.
Néha felfutunk, de a labdák nem jönnek... Azt mondod, hogy nem sokat látszottam az elején, de talán egy kicsit többet is megtalálhattuk volna egymást.
Labdarúgás
Benzema megfertőződött koronavírussal
23/07/2021 10:37
Mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy Kylian Mbappéra gondolt. Louis Gilles, a francia Eurosport munkatársa szerint a meccsen volt két olyan lehetőség, ahol Mbappé inkább maga vitte tovább a labdát ahelyett, hogy passzolt volna társának.
Mindezek ellenére a Chelsea csatárának frusztrációja szinte tapintható volt, különösen a második félidőben, egészen a 83. percben szerzett első góljáig. Gilles szerint ez abból is fakadhat, hogy a felkészülés kezdete óta mindenki a Griezmann-Benzema-Mbappé trióra koncentrál, és néha nem is gondolnak rá, mint negyedik támadó opcióra.
A téma persze azóta rendszeresen előkerül, bárki is nyilatkozik a csapatból. Paul Pogba csütörtökön például azt mondta: „Feszültség csak a hátban és a lábakban van, de erre valók a masszőrök.” Komolyra fordítva a szót azonban annyit mondott, a két játékos között nincs semmi.
„Nincs semmi baj Kylian és Olivier között, legalábbis én nem tudok ilyenről! Amit Olivier mondott, az félreérthető volt. Mindannyian nagyon jól ismeritek Kyliant, jól tud gólt lőni, de rengeteg asszisztot ad. Ő egy önzetlen játékos."
Ráadásul Gilles szerint az előtte lévő két felkészülési meccsen is látszott, hogy a francia válogatott mindent megtesz azért, hogy Benzema minél hamarabb beépüljön, és gyorsan gólt szerezzen. A Wales elleni meccsen Griezmann átadta a büntetőt is Benzemának.
Giroud persze éppen azért állt be, mert a 41. percben lesérült Benzema. Mondhatni tehát, hogy muszáj lesz megegyezni a csatároknak.

Olivier Giroud (R) és Kylian Mbappe

Fotó: AFP

Vasárnap este – kvázi az affér zárásaként – Mbappé állt ki újságírók elé. Ahogy mondta: a csütörtöki alkalmon szeretett volna, de az edző (valószínűleg Didier Deschamps szövetségi kapitányra gondolt) visszatartotta vasárnapig. Nem tagadta a konfliktust, de „apró kis semmiségnek” nevezte. Fontosnak tartotta azt is, hogy ők a végső győzelemért jöttek, és ilyen kis semmiségeken nem szabad elhasalnia egy ekkora feladatnak.
Úgy tűnik, elül a viszály, és ezt francia Eurosport újságírója is így látja:
„Deschamps nagyon okos, és biztosan képes lesz arra, hogy ők ketten együtt játszanak. A mai (csütörtöki) edzésen egy csapatban játszatta őket. Sokat kombináltak, és miután két gólt is lőttek az egyik a másik asszisztjából, szépen megölelték egymást. Mindenki látta, vége a 'viszálynak'.”
A nyilatkozatok szintjén biztosan. Hogy a csapat éles helyzetben hogyan szerepel egy Bulgáriánál jóval erősebb csapat ellen, kedd este kiderül. Az első forduló utolsó mérkőzését Németország és Franciaország kedden 21:00 órakor játssza Münchenben.
Serie A
Olivier Giroud, a grenoble-i főnix új feltámadásra jelentkezik
19/07/2021 16:34
Labdarúgás
A 11 legfontosabb pénteki átigazolási hír, amiről lemaradtál
16/07/2021 18:01