Az UEFA kedden közölte, hogy elutasítja Dieter Reiter müncheni főpolgármester indítványát, mely szerint a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát az F csoport meccsére.

"Alapelvei szerint az UEFA politikai és vallási szempontból is semleges szervezet" - tudatta az európai szövetség. "A javaslatot politikai vonatkozásai miatt el kell utasítanunk, mivel az üzenete a magyar parlament döntésére irányul" - közölték.
Az Allianz Arenát így a korábbi terveknek megfelelően az UEFA, illetve a két résztvevő nemzet színeiben világítják ki. A kontinentális szervezet ugyanakkor azt ajánlotta a városházának, hogy jövő hétfőn, a meleg büszkeség napján vagy július 3. és 9. között, a meleg büszkeség hetén biztosítson szivárványszínű díszkivilágítást a müncheni stadionra.
Women's World Cup Qualification UEFA
Nagy verésbe szaladt bele a magyar női labdarúgó-válogatott
21/09/2021 20:10
A Bild című német lap már hétfőn arról írt, hogy az UEFA "nem szeretné", ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát szerda este, amikor Németország megmérkőzik Magyarországgal, "ahol diszkriminálják a homoszexuálisokat".
Más német városok - köztük Frankfurt és Köln - ugyanakkor jelezték, hogy a német-magyar mérkőzés alatt tarka fényekbe "öltöztetik" a stadionjukat.
Forrás: MTI
Women's World Cup Qualification UEFA
Női válogatottunk kikapott a skótoktól a vb-selejtezőben
17/09/2021 20:53
Labdarúgás
Néhány ember jelenléte többet árt a válogatottnak, mint amennyit használ
08/09/2021 09:57