Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Matthäus Zidane-hoz hasonlította a BL-finálét eldöntő németet

Takács Márton

Frissítve 23/06/2021 - 13:30 GMT+2

A Chelsea támadó középpályását, Kai Havertzet intelligens játékstílusa miatt méltatta az Euro 2020 utolsó csoportmérkőzése előtt honfitársa, a németek legendás labdarúgója, Lothar Matthäus.

Kai Havertz a német válogatott alapembere lehet rövid időn belül

Fotó: Getty Images

Havertz a magyarok ellen is megmutathatja óriási tehetségét.

Kai Havertzet a Real Madrid és a francia válogatott egykori kitűnőségéhez, Zinedine Zidane-hoz hasonlította Lothar Matthäus, aki kiemelte a német játékos jó pozíciós játékát és finom technikáját. Havertz bekerült Joachim Löw végleges, 26 fős keretébe az Európa-bajnokságra, miután nehézkesen induló, de szépen alakuló debütáló szezonja volt a Chelsea-nél, ahol a korai akadályok leküzdésével Bajnokok Ligája-dicsőséget szerzett a klubnak a Manchester Cityvel vívott finálét eldöntő góljával.
A 22 éves focista játszott Németország első két csoportmeccsén Franciaország és Portugália ellen, utóbbi ellen, a 4-2-es győzelem alkalmával gólt is szerzett, Matthäus pedig hasonlóságot vont a játékmester és az aranylabdás Zidane között.
A világ-és Európa-bajnok német védő/középpályás a Kickernek ezt mondta: "Zinedine Zidane-hoz hasonlítom őt a képességek, a technika és a pályán való látás, valamint az anticipációs készsége miatt. Zidane nem tűnt gyorsnak, de az volt, amikor eltalálta a labdát. Havertz is képes erre."
Matthäus azonban arra is figyelmeztetett, hogy Havertznek még dolgoznia kell a játéka bizonyos területein, hogy elérje a csúcsot.
"Speciális edzésekkel több gólt lőhetne, és a rövid mozgásokban is fejlődhetne. Jó a szeme, jó a labdakezelése, jó a helyezkedése, finom a technikája. Emellett Havertz intelligensen játszik és jól használja a testét. Havertz jó úton jár, de árnyalatok fogják eldönteni, hogy feljut-e a csúcsra, hogy kiváló játékos lesz-e belőle, vagy csak egy nagyon jó."
Matthäus azt mondta, hogy Havertz a következő években kulcsszerepet kaphat a német kezdőcsapatban, de úgy véli, hogy a szurkolóknak még várniuk kell arra, hogy nemzetközi szinten is a legjobb formáját mutassa, mivel Thomas Müller jelenleg a természetes pozícióját tölti be az utolsó harmadban.
picture

Kai Havertz és Serge Gnabry gólöröme

Fotó: Getty Images

"Havertz a válogatott egyik fix pontja lesz a következő hat-nyolc évben, amikor Toni Kroos, Thomas Müller és Ilkay Gundogan már befejezték ott a pályafutásukat. Ha csak a tehetséget nézem, akkor az edzőnek azt kell mondania, hogy Havertz mindig játsszon, még akkor is, amikor nem volt a legjobb formában. Kainak mindene megvan, de szüksége van az edző bizalmára is. Támadásban egy helyet már elfoglalt Thomas Müller, ott, ahol Havertzet is látom."
Havertznek valószínűleg lesz még egy esélye, hogy lenyűgözze a közönséget, amikor Németország szerdán Magyarország ellen lép pályára az F-csoport utolsó mérkőzésén Münchenben.
Németország három pont megszerzése esetén csoportgyőztesként juthat a 16 közé. A világbajnok Franciaország a címvédő Portugáliát fogadja ugyanezen a napon.

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés