Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kane megvédésére kényszerült az angolok szövetségi kapitánya

Takács Márton

Publikálva 14/06/2021 - 16:42 GMT+2

Az angol labdarúgó-válogatottat irányító Gareth Southgate kiemelte a csapatkapitány, Harry Kane szerepét a Horvátország elleni 1-0-s győzelemben.

Harry Kane ezúttal néma maradt

Fotó: Getty Images

Már az angolok első meccse után kritika érte a Spurs csatárát.

Gareth Southgate Harry Kane védelmére kelt, miután az angol válogatott csapatkapitányának csendes mérkőzése volt a Horvátországgal vívott Európa-bajnoki meccsen a Wembley Stadionban.
A Háromoroszlánosok csékája, aki a Tottenhammel ebben a szezonban karrierje során már harmadszor nyerte meg a Premier Legaue Aranycipőjét, a D-csoport nyitómeccsén nem tudott betalálni, a különbséget Raheem Sterling szép befejezése jelentette Londonban.
A Spurs csatárát az ellenfelek végig viszonylag szorosan fogták, kevesebb labdaérintésre korlátozódott a játéka, mint az angol kezdőcsapat bármely más tagjáé, de a lefújás után az edzője gyorsan kiemelte a sikerben játszott közreműködését.
"Szerintem nagyon jól irányította a csapatot. Ez egy olyan meccs volt, ahol sok fizikai kontaktust kellett elviselnie. A játékának nagy részét az jelentette, hogy összekötötte a csapatrészeket és teret teremtett, amit a gólnál meg is tett, hogy a többiek jól játszhassanak. Vannak olyan napok, amikor a lehetőségek neki jutnak, de most nagyon szorosan védték őt a horvátok. Tudják, hogy mekkora veszélyt jelent, és kiszorították őt. Ő sokkal többet hoz a csapatunkba, mint csupán a gólok." - mondta Southgate a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.
picture

Majd pont egy virsli fogja megmondani, mi lesz az Anglia-Horvátország meccs végeredménye?

Az 50 éves tréner igyekezett megcáfolni azokat a feltételezéseket, amelyek szerint csapata nehezen tudja a játékosokat az előretolt csatár, Kane mögött felvonultatni, és a Wembleyben uralkodó perzselő körülményekre mutatott rá, mint a megfontoltabb megközelítés kulcsfontosságú tényezőjére.
„Ez elég sokszor megtörtént, és Kalvin és Mason is ott volt, részben a hőség miatt, hihetetlen körülmények között. Tudtuk, hogy meg kell választanunk a pillanatokat, amikor megtartjuk a labdát, és mikor kerülünk hátrébb. Mindig szükség van a futásokra, hogy megzavarjuk a hátsó alakzatot.” – zárta értékelését a szövetségi kapitány.
Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés