Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jól tűri a kevés játéklehetőséget az angolok támadó középpályása

Takács Márton

Publikálva 03/07/2021 - 16:52 GMT+2

Az Aston Villa középpályása elutasította az arról szóló pletykákat, hogy közte és Gareth Southgate szövetségi kapitány között nézeteltérések lennének. Jack Grealish ragaszkodik ahhoz, hogy remek kapcsolatot ápol az angol főnökkel.

Gareth Southgate és Jack Grealish

Fotó: Getty Images

116 perc jutott eddig csak neki az Eb-n, így is van két gólpassza.

Jack Grealish kulcsszerepet játszott abban, hogy Anglia bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, legutóbb is a kispadról segítette csapatát a Németország elleni 2-0-s győzelemhez. A Villa sztárja most már az Ukrajna elleni szombati, római mérkőzésen szeretne pályára lépni, és Southgate menedzseri képességeiről beszélt a nyolcaddöntő előtt.
Grealish az Európa-bajnokságon az angolok négy mérkőzéséből hármon is szerepelt, de jelenleg csak egy kezdőcsapatban való szereplés van a neve mellett. Southgate nem feltétlen bízik teljesen a középpályásban, ragaszkodik a fegyelmezettebb szerepkörhöz, illetve ahhoz a pragmatikus felfogáshoz, ami idáig juttatta Angliát.
A 25 éves játékos szerint azonban a szövetségi kapitány fantasztikus munkát végez azzal, hogy az egész csapatot motiváltan tartja a torna utolsó harmadában a minél jobb helyekért folyó erős verseny közben.
Arra a kérdésre, hogy Southgate hogyan mutatja meg a szeretetét a játékosainak, Grealish a legutóbbi mérkőzés előtti interjújában azt mondta:
"Rengeteg öleléssel. Nah, ebben tökéletes. Néha hallok néhány dolgot rólam és Garethről, de remek a kapcsolatunk. Minden játékosával így van. Ő briliánsan bánik az emberekkel. Hat olyan játékosunk van Harry Kane mellet, van hat olyan támadója, aki bármelyik másik csapatban is játszhatna. Én, Jadon Sancho, Marcus Rashford, Raheem, Phil Foden és Bukayo Saka. Félelmetes, hogy mi hatan milyen jók vagyunk. Ez nem nagyképűség vagy ilyesmi. Ez csak az igazság. Nem játszathat mind a hatunkat, de egy dolgot nagyon jól csinált, hogy elhitette velünk hogy részt veszünk mindenben. Még mindig beszél mindenkivel napi szinten."
picture

Grealish és Saka

Fotó: Getty Images

Grealish kitartott amellett, hogy nem befolyásolja a nyomás, ami azzal jár, hogy Angliával egy nagy nemzetközi tornán reflektorfénybe került.
"Egész életemben focista voltam. Ha nagyobb meccs van, vagy több ember nézi... nem igazán változtatok semmin, amit csinálok. Úgy csinálok, mintha ez egy 18 éven aluliak mérkőzése vagy egy Villa-meccs lenne."
Ha Anglia a hétvégén legyőzi Ukrajnát, akkor az elődöntőben Dánia vagy Csehország ellen léphet pályára.
Southgate emberei visszatérnének a Wembleybe a négyes döntőre és a július 11-i fináléra, ahol Olaszország vagy Spanyolország várhatna rájuk.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés