Hatalmas jelentőséggel bír a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteken kezdődött labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a holnapi, portugálok elleni első magyar meccs.

Amellett, hogy nézők jelenlétében rendezik meg a bajnokságot, a magyar csapat hazai közönség előtt játszhatja mindhárom meccsét. Ugyan egyik mérkőzésen sem a magyarok az esélyesek, Gulácsi Péter szerint a válogatott sokat fejlődött az elmúlt évben, sok fiatal és jó fizikai állapotban lévő játékosuk van, ezért hisznek abban, hogy tudnak meglepetést okozni a portugáloknak.
Nagyon fontos a mentális erőnlét
Labdarúgás
Gulácsit jó teljesítménye miatt hazaengedte a Lipcse, kihagyja az utolsó bajnokit
17/05/2021 13:46
Gulácsi és csapata számára az elmúlt 3 hét a felkészülésé volt: igyekeztek megtalálni az egyensúlyt a terhelés, a taktikai edzések és a relaxáció között, hogy a legjobb formájukat tudják hozni a holnapi meccsen. Az edzések mellett nagy hangsúlyt fektettek az összehangolódásra is, melyre évközben egy-egy mérkőzés előtt kevesebb lehetőség adódik.
Gulácsi szerint a felkészülés során az erőnléti és taktikai edzések mellett különösen fontos szerepe van a mentális erőnlétnek is.
A professzionális futballban elengedhetetlen a megfelelő mentális állapot ahhoz, hogy a csapat megfelelően tudjon fókuszálni, és kihozza magából a maximumot
Gulácsi maga is több mint 4 éve készül mentális tréninggel a mérkőzésekre, és a portugálok ellen is kiemelt szempont, hogy megfelelő önbizalommal lépjen majd pályára.
A válogatott kapus a felkészülés alatt saját praktikáit is beveti: edzések előtt és után sokat relaxál, szívesen hallgatja Chris Martin zenéjét, továbbá babonából minden meccs előtt megpuszilja a sípcsontvédőjén található, családjáról készített fotót.
Gulácsi először lép pályára az új Puskás Arénában, az pedig, hogy teltházas, magyar nézők előtti mérkőzésen vehet részt, a karrierje szempontjából is fontos mérföldkő.
https://i.eurosport.com/2021/06/14/3153045.jpg
Bundesliga
Mindenkinek jó, ha Petrytől és Gulácsitól hangos a média
13/05/2021 12:28
Labdarúgás
Csányi Sándor: "Véleménye miatt senki sem kerülhet hátrányba"
14/04/2021 10:14