Még írásban is nehéz megszólalni a dán-finn Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében látottakat követően.

Christian Eriksen, a dán válogatott jelenkorában talán legnagyobb sztárja egy teljesen ártalmatlan szituációban egyszercsak összeesett a pályán. Hosszú percekig állt a játék Koppenhágában azt követően, hogy a Dánia-Finnország Európa-bajnoki mérkőzés első félidejének végjátékában Christian Eriksen hirtelen összeesett. A játékostársak és a játékvezető azonnal egyöntetűen jelezték a dán stáb felé, hogy nagy a baj, és azonnal érkezzen az orvosi segítség.
Hosszú percekig állt a játék, a dán csapat tagjai élőlánccal vették körül kapitányukat, akit szívmasszázzsal próbáltak újraéleszteni az orvosi stáb tagjai. A döbbenet úrrá lett a finn csapaton és az egész stadionon egyaránt, akárhova tévedt is a kamera képe, riadt embereket, zászlóba vagy sálukba temetkező arcokat lehetett látni nemzetiségtől és szimpátiától függetlenül.
Európa-bajnokság
José Mourinho döntheti el, hogy ki juthat ki a 2024-es foci-Eb-re
10/04/2022 09:17
A mérkőzést félbeszakították, a mérkőzést közvetítő M4 Sport riportere a helyszínről érkező információk alapján azt közölte, hogy Christian Eriksen stabil állapotban hagyta el a stadiont, sőt, egy újabb Koppenhágából származó értesülés szerint a dán klasszist a fejét fogva látták hordágyon távozni a Parken Stadionból.

Eriksen

Fotó: Eurosport

Az azóta érkezett információk alapján az állapota stabil:
Az esetet követően, amennyire ezt keretek lehetővé teszik, a Twittert elözönlötték az Eriksennel kapcsolatos posztok, amelyekben közös, hogy mindenki döbbenten, de reménykedve küldte imáit és bíztatását a dán klasszis irányába. Magyarként természetesen azonnal mindenkinek Fehér Miklós tragikus esete ugrik be, aki 2004 január 24-én, szintén egy a mérkőzés hevét figyelembe véve ártalmatlan helyzetben egyszercsak összeesett a Vitoria Guimares elleni portugál bajnokin, életét pedig később sajnos nem tudták megmenteni. A Twitteren megjelent bíztatások közül különösen is kiemelendő Fabrice Muamba rövid, de annál velősebb posztja.
Muamba 2012 márciusában egy Bolton Wanderers-Tottenham FA-Kupa negyeddöntő során összeesett, és 78 percnyi szívleállást követően hatalmas orvosi erőfeszítéseket követően végül visszatért – az élők sorába. A pályára már nem, de a lényeg, hogy él.
A Koppenhágából beérkező hírek és képek alapján Eriksen eszméleténél volt, amikor kórházba szállították, így megalapozottan reménykedhetünk abban, hogy a legrosszabb kimenetelre nem kerül sor. Túlzás nélkül állítható, hogy az egész kontinens és a világ futballtársadalma egy emberkét szorít most a dán klasszisért. Mi is csatlakozunk a bíztatásokhoz: Mindent bele Christian Eriksen!
FRISSÍTÉS:
20.30-kor folytatódik a mérkőzés.
Az UEFA közleménye szerint a döntést azt követően hozták meg, hogy mindkét válogatott játékosaival egyeztettek. A dán szövetség bejelentette, hogy a válogatott játékosai már tudtak beszélni a kórházba szállított Eriksennel.
A folytatásban az első félidőből hátralevő négy percet játsszák majd le, ezt követően öt perc szünet lesz, majd a második játékrész következik.
Az UEFA egyúttal jelezte, a 21 órakor kezdődő Belgium-Oroszország mérkőzés időpontja nem módosul.
Peter Möller, a Dán Labdarúgó Szövetség elnöke a mérkőzést közvetítő dán tévétársaságnak azt mondta, hogy a játékos kórházi ágyából beszélt játékostársaival, akik ezért döntöttek a folytatás mellett.
Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt nyilatkozta, ezekben a pillanatokban a futballcsalád egységesen imádkozik a játékosért. Hozzátette, minél gyorsabb gyógyulást kíván a játékosnak.
Eriksen mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.
részben MTI
Európa-bajnokság
Az összes klub- és válogatott sorozatból ki vannak tiltva az oroszok, de foci Eb-t rendeznének
31/03/2022 15:46
Európa-bajnokság
Az angolokra is lecsapott az UEFA: Két zárt kapus meccset ért az Eb-döntős balhé
18/10/2021 16:28