Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Donnarumma: Nem vettem észre, hogy győztünk!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/07/2021 - 15:28 GMT+2

Gianluigi Donnarumma elárulta: amikor az angolok elleni vasárnap esti döntőben Bukayo Saka büntetőjét is kivédte a tizenegyespárbajban, nem volt tudatában annak, hogy abban a pillanatban az olasz válogatott megnyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot.

Gianluigi Donnarumma

Fotó: Getty Images

"Nem vettem észre, hogy győztünk - mondta a Sky Sport Italiának a kontinensviadalon végig bravúrosan teljesítő olasz kapus. - Ránéztem a játékvezetőre és próbáltam megérteni, hogy minden rendben van-e. Csak amikor a csapattársaim rohantak felém, akkor döbbentem rá, hogy vége, mi vagyunk az Európa-bajnokok."

A 22 éves hálóőr Marcus Rashford kapufán landolt lövése után a párbaj harmadik körében, az 1-1-et követő hosszabbításban szintén csereként beállt Jadon Sancho próbálkozását, majd Saka kísérletét is hárította, utána pedig nyugodtan odébbsétált, "faarccal" reagálva arra, hogy Olaszország Eb-t nyert.
picture

Donnarumma und vier Italiener im Team des Turniers

Fotó: SID

A londoni Wembley Stadionban elért siker után Donnarummát választották meg a teljes torna legjobb játékosának.
A karrierje folytatását firtató kérdésre Donnarumma, akinek lejárt a szerződése olasz klubcsapatánál, az AC Milannál, kitérően azt válaszolta, hogy egyelőre csak élvezni akarja a helyzetet, az Eb-győzelmet és gondtalan nyaralásra készül. Nem hivatalos információk szerint a Paris Saint-Germainbe tart.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés