Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray szerint az angoloknak nagy esélye van az Eb-győzelemre

Takács Márton

Publikálva 02/07/2021 - 16:46 GMT+2

A háromszoros Grand Slam-győztes skót teniszező élénk figyelemmel követi Anglia szereplését a labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel Skóciával egy csoportban szerepeltek. Andy Murray reméli, hogy az angolok megnyerik a tornát.

Andy Murray nagy meccset játszott szerdán Wimbledonban

Fotó: AFP

A skót teniszező teljes mértékben Southgate csapata mögött áll.

Andy Murray szerint Gareth Southgate csapatának elég jó esélye van arra, hogy aranyérmes legyen az Eb-n, miután legyőzték Németországot a nyolcaddöntőben.
"Igen, ez egy nagyszerű lehetőség Anglia számára, hogy hosszú idő után először nyerjen egy nagy versenyt. Remélhetőleg sikerülni fog nekik." – mondta Murray.
Wimbledon 2013-as és 2016-os bajnoka szerdán hatalmas meccset játszott a német Oscar Ottével szerdán a centerpályán az idei torna második fordulójában. A 3 óra 51 percen át tartó mérkőzést 1-2-es szetthátrányból fordítva nyerte meg Murray 6:3, 4:6, 4:6, 6:4, 6:2 arányban.
Jóval sötétedést követően, magyar idő szerint este 11 után fejeződött be a parti, amit egy idő után már behúzott tető alatt játszottak, végig szenzációs hangulatban.
A teniszező ott volt a Wembleyben, amikor az angolok és a skótok 0-0-s döntetlent játszottak. A Twitteren azt írta élményéről, hogy "nagyszerű szórakozás volt ma este. Az angolok ellen keményen dolgoztak, mélyen védekeztek a srácok, és megérdemelték, hogy a végén döntetlent érjenek el."
A kétszeres wimbledoni bajnok Murray Denis Shapovalovval játszik az idei torna harmadik fordulójában. A keddi, Németország ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen Raheem Sterling és Harry Kane második félidei góljait láthatta két edzés között.
Anglia a negyeddöntőben szombaton Rómában Ukrajnával játszik, majd siker esetén a Wembleyben Dánia vagy Csehország ellen a legjobb négy közé juthat.
A skót 2006-ban még azzal viccelődött, hogy "bárkinek szurkolok, aki Anglia ellen játszik", most azonban teljes mértékben Southgate csapata mögött áll, és nagy dolgokat vár a döntőbe vezető kedvező útvonallal.
"A keddi meccsből láttam egy kicsit, de nem sokat, mert az első félidő alatt éppen edzettem. Elmentem a Skócia-Anglia meccsre a Wembleybe, ami nagyszerű élmény, remek szórakozás volt. Egy skót teniszező barátommal és két angol barátommal mentünk el, és nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy nagyon élveztem. Úgy gondolom, hogy Angliának elég jó esélye van a győzelemre. Ukrajna szerintem jó sorsolás, és ha vissza tudnak jutni a Wembleybe az elődöntőre, Dánia vagy Csehország ellen, akkor ott ők lennének a favoritok." – mondta a saját, győztes szerdai meccse utáni wimbledoni sajtótájékoztatóján Murray.
Wimbledon Porsche

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés